Op de fiets naar Oloron-Sainte-Marie dag 1

Ik zat vanmorgen rond kwart voor tien op de fiets. Dat was later dan ik bedoeld had, maar dat kwam uiteindelijk wel goed uit. Mijn jongste broer en zijn vrouw zijn ook net aan een fietsvakantie begonnen en sliepen in een b&b in Dordrecht. Toen zij vanmorgen de fietsen pakten bleek een van de banden lek, en zelfs nogal erg, er zat een scheurtje bij het ventiel. Dat is eigenlijk nauwelijks te repareren, dus een nieuwe band zou uitkomst moeten brengen, maar alle fietsenmakers hebben met elkaar afgesproken dat ze op maandag dicht zijn. Gelukkig bleek ik nog een band te hebben die ik achterliet op het tafeltje in de tuin. Dit resulteerde uiteindelijk in twee blije fietsende mensen.

Ik mag wel zeggen dat ik deze eerste dag erg geboft heb met het weer. Droog, zo nu en dan een beetje zon, later op de dag zelfs uitgesproken zonnig. Het was qua landschap niet alleen maar mooi. De Biesbosch uiteraard wel, en de Loonse en Drunense Duinen ook. Maar er waren rond de grotere plaatsen stukken die ik liever met de ogen dicht had gedaan.

Toen ik na ruim honderd km bij de geplande camping aankwam was de ingang lastig te vinden, ik vond het ook heel raar dat ik almaar geen andere mensen zag. Uiteindelijk kwam ik bij het toiletgebouw en daar vond ik het antwoord op mijn vragen. De camping was tenminste tot 1 juli dicht vanwege de nattigheid. Potverkaatje, wat nu. Ik overwoog even om er toch mijn tent op te zetten. Maar ik ontdekte al snel dat er op krap drie km afstand nog een camping was. Dat kon ik nog net opbrengen.

Morgen vanaf halverwege de middag wel regen en ’s avonds zelfs onweer. Dan hoop ik toch wel op de volgende camping te zijn. Afijn, we gaan het zien.

3 reacties

  1. Yvonne Oosterveen

    Jammer van de natte camping, maar zo te zien heb je nu ook een mooi plekje!

  2. Leo

    Een goed begin zo te zien.

  3. Annebet

    Veel succes! Hopelijk krijg je een beetje goed weer onderweg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑