Op de fiets naar Oloron-Sainte-Marie dag 5

De scholieren waren inderdaad nog niet naar huis. Op een gegeven moment waren ze er ineens weer, maar wel een stuk rustiger, dus ik vermoed dat ze iets vermoeiends hadden gedaan. Ook vannacht heb ik ze niet gehoord, al scheelt het wel dat ze in houten huisjes/barakken sliepen.
Om bijna kwart voor negen zat ik op de fiets. In eerste instantie langs de naar mijn smaak te drukke weg, maar op een gegeven moment kwam ik in rustiger vaarwater.
Er moest geklommen worden, en stevig ook. Dat leverde soms mooie uitzichten op, maar over het algemeen zat ik vooral tussen de bomen. Er scheen zo nu en dan een zonnetje, maar door die bomen had ik daar niet altijd profijt van.
Toen ik het letterlijke hoogtepunt van de dag had bereikt (528 m) ging het naar beneden, heel lang, tot ik bijna 300 m lager was uitgedaald. Fijn, maar ook wel jammer, want je weet dat er nog een hoogste punt van bijna 600 m aan zit te komen (morgen).
Na passage van het plaatsje Stoumont (wel een apotheek en een handelaar in witgoed, maar geen supermarché) daalde het nog even door, maar na passage van het riviertje de Amblève gingen we weer omhoog, maar zo geleidelijk dat ik het aanvankelijk alleen maar op mijn Garmin zag.
Rond half één begon ik net een beetje trek te krijgen, en zie, daar was een restaurantje. Terwijl ik daar wat zat te eten en te drinken kwam de voorspelling uit die ik vanmorgen van iemand op de camping hoorde: om één uur gaat het stevig plenzen. Er stonden wel parasols, maar op de plek waar ik zat regende het er net onder door. Gelukkig was er ook nog een wel droge plek. Terwijl de ober mijn bestelling bracht raakte hij mijn parasol aan en kreeg prompt een hele plons water over zijn schouder. Hij was al niet het zonnetje in huis, maar dit deed er geen goed aan.
Ik had wat tegenstrijdige berichten gezien over de camping die ik voor vandaag in gedachten had. Wel open, niet open? Ik waagde het er op, en wel open. Het is, zou ik willen zeggen, een typisch lelijke Belgische camping, met vooral stacaravans. Ik mocht op het veldje aan de vijver staan, maar daar zou vanavond wel een viswedstrijd zijn. Nou zijn vissers meestal geen herrieschoppers dus het lijkt me geen probleem. Vooralsnog niemand met een hengel gezien, maar misschien zijn het nachtvissers. Toiletten zijn er wel (geen wc-papier) douches helaas niet. Maar als ik de toestand van de toiletten zie geloof ik niet dat ik er graag gedoucht zou hebben.
Morgen naar Bastogne, benieuwd wat ik daar weer tegenkom. De weersverwachting ziet er niet denderend uit, maar dit is toch niet de camping om op het mooie weer te gaan zitten wachten.

2 reacties

  1. Margreet

    En nu zit je zeker in de kantine voor een potje voetbal Peter 🙂
    Veel plezier!

  2. Leo

    En hoe is het met de vissers uitgepakt? Hadden ze verklikkers met geluid of waren ze er helemaal niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑