Op reis met de fiets: de tent

Toen ik, zoals eerder beschreven, had besloten dat ik langere tochten op de fiets ging maken realiseerde ik me ook dat ik niet echt een geschikt tentje had. Te zware tenten had ik, en een tentje dat ik te klein vond. Ik ben dus op zoek gegaan naar een tent die, voor zover te beoordelen, voldeed aan de volgende criteria:

  • lichter dan 2 kg
  • makkelijk op te zetten, liefst buitentent eerst
  • behoorlijk stormvast en waterdicht
  • duurzaam
  • redelijk geprijsd (vaag ja)
  • geschikt voor twee personen

Als je naar duurzame, degelijke en toch lichte tenten zoekt kun je nauwelijks om Hilleberg heen. Dit Zweedse tentenmerk staat erg goed bekend, zowel om zijn kwaliteit als om de prijs. Een van de kanshebbers van Hilleberg was de Nallo GT:

Hilleberg-Nallo-2GT

 

 

 

HubbaHubbaHP

Foto van internet geplukt. Eigen foto volgt nog.

 

 

 

En verder had ik ook mijn oog laten vallen op de MSR Hubba Hubba HP.

De Hilleberg kostte zo rond de 800 euro, de Hubba Hubba rond 450 euro.

Uiteraard zijn er nog veel meer tenten te koop, en je kunt jezelf een ongeluk gaan zitten vergelijken. Ik ben voor een belangrijk deel afgegaan op ervaringen van de gebruikers van deze tenten, die je terug kunt vinden op bijvoorbeeld het forum van de Wereldfietser, of op www.hiking-site.nl. Hoewel je op deze laatste site voor een belangrijk deel wandelaars tegenkomt, die toch weer andere maatstaven hanteren. Uiteindelijk vond ik de MSR een leuker model hebben, en ik vond het prijsverschil toch wel erg groot. Voor dat prijsverschil kan ik ook een aardige slaapzak kopen (die moet ook nog vervangen worden namelijk), en ook bij mij is het zo dat ik mijn geld slechts eenmaal uit kan geven.

Voldeed deze tent aan alle criteria? Deels zeker, maar er zijn een paar puntjes waar je over kan twijfelen. Zo staat de tent weliswaar officieel als tweepersoonstent in de catalogus, maar als ik structureel samen met iemand anders op pad zou zijn zou een driepersoonstent beter zijn. Het kan met twee personen, maar als je dan ook de bagage nog binnen wil hebben wordt het wel wat krap. Maar als je wat extra stukjes grondzeil meeneemt kun je een deel van de bagage ook onder de luifel leggen, en dan is het toch wel weer te doen. En ik vond een driepersoonstent voor mezelf alleen wel weer erg groot.

Of hij stormvast is, en waterdicht,  zal nog moeten blijken. De twee nachten waarin ik er tot nu toe in geslapen heb waren droog.

 

1 reactie

  1. Yvonne

    Dit is wel een heeeel klein tentje zeg!! Hoop dat ie ook met 2 personen gaat bevallen… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑