Het is al weer een paar jaar geleden dat ik mijn oudste zoon (inmiddels 27) voor zijn verjaardag het routeboekje gaf van het langeafstandswandelpad Pelgrimspad (LAW 7). Met daarbij uiteraard de afspraak dat we in de loop van de tijd daar stukken van zouden gaan lopen. De route van deel 1 begint in Amsterdam en eindigt in ‘s-Hertogenbosch, deel 2 gaat daar verder en eindigt in Maastricht.

Afgelopen zondag hadden we weer eens een wandelafspraak, en we gingen zoals dat gaat, verder waar we gebleven waren, ergens tussen Gouda en Haastrecht. Ieder vanuit onze woonplaats reisden we naar elkaar toe om elkaar te ontmoeten op het station Gouda Goverwelle. Tot mijn verrassing kwam hij met twee bekers koffie uit de trein, die had hij op het station in Gouda gescoord. Ik had me er al mee verzoend dat het nog wel even zou duren voor de eerste bak koffie genoten kon worden.

Het was een prachtige dag, en een prachtige wandeling. Met name het stuk langs de Vlist was de moeite waard. We constateerden wel dat wandelen op zondag misschien niet heel handig was, we kwamen wel heel veel fietsers op onze weg tegen. Na de oversteek bij Schoonhoven hadden we eerst een saai stuk langs het bedrijventerrein bij Groot-Ammers te verduren, maar daarna maakten we de overstap naar de uiterwaarden van de Lek, en daar liepen we door een prachtige bloemenwei, met veel vlinders, en het vrolijk (?) gekwaak van kikkers uit de sloot naast ons.

Na een verdiende pauze op een terras in Groot-Ammers liepen we de laatste 5 kilometer naar een collega van mij in Brandwijk, die vlak bij de route woont. Onthaald op een koel biertje, en ook nog eens weggebracht naar het station in Sliedrecht was er weinig aanleiding tot klagen. We sloten de dag af met een smakelijke maaltijd bij Villa Augustus in Dordrecht, waar zijn moeder, mijn vrouw dus, zich bij ons voegde.

In verband met vertrek van zoon naar het buitenland voor in elk geval een jaar zou het voorlopig wel eens de laatste etappe kunnen zijn die we van het Pelgrimspad hebben gelopen, maar zodra het weer mogelijk is lopen we gewoon weer een stukje.

Ik zal later nog wat foto’s toevoegen aan dit verslag.