Plan C

Plan A was uiteraard naar Rome fietsen. Wegens coronagedoe doorgeschoven naar 2022.
Plan B werd via de Jacobsroute naar de kust onder Bordeaux fietsen. Daar zou ik dan op 10 juli met de bus van Cycletours weer naar huis gaan. Die bus stond tot een paar weken geleden op hun site, maar toen ik ging boeken bleek hij ineens niet meer te gaan/bestaan of vol te zitten, daar ben ik niet achter gekomen. De eerste bus bleek begin augustus te gaan, en dat was vanwege andere plannen een onmogelijk verhaal.

Eindeloos zitten dubben: wat nu? Een uitgebreid rondje Nederland? De Jacobsroute tot Tours en vandaar naar Nazaire, alwaar op 9 juli wel een bus bleek te gaan? Ik voelde uiteindelijk het meest voor een constructie waarbij ik niet afhankelijk zou zijn van wel of niet rijdende bussen.

Ik heb besloten de Groene Valleienroute te gaan rijden. Die begint in Boulogne-sur-Mer, maar er is ook een aanloopstuk vanaf Sluis, en eindigt… Tja, waar eindigt hij eigenlijk? Ik zou bijna zeggen: waar je maar wil. In het routeboekje zijn nogal wat varianten beschreven. In elk geval gaat hij door Noord-Frankrijk. Je kunt via Trier gaan, en dan met een boogje omhoog naar Aken. Maar als blijkt dat het Ardense heuvelwerk me erg veel energie en tijd gaat kosten kan ik ook voordien via de Maas terug naar Nederland rijden, dat stuk is nagenoeg vlak. Ik kan het moeilijk voorspellen. Een echte klimtijger ben ik niet, maar ik heb ook geen haast. Ik ben drie weken onderweg, en ik kan halverwege vermoedelijk wel inschatten wanneer het weer tijd wordt de koers richting het vaderland te verleggen.

Om even een beeld te geven een kaartje van de hoofdroute.
Het hoogteprofiel laat wel zien dat er wat uitdagende klimmetjes te verwachten zijn. Maar ook dat het rustig begint. Aanstaande vrijdag (18-6) ga ik op pad, en de eerste overnachting zal bij vrienden in Goes zijn. Daarna gaat het via Vlissingen en Sluis naar Brugge alwaar de eerste camping wordt bezocht.

Ik heb wel een voorlopige planning voor de eerste 10-12 dagen, maar die houd ik nog even voor me. Planningen maak je om er van af te kunnen wijken, en dat zal ik met liefde en plezier doen. 🙂

3 reacties

 1. Henrik

  Erg veel fietsplezier en veilige kilometers!

  • Peter

   Dank je wel, het wordt vast weer fijn. 🙂

 2. Yvonne

  Alvast heel veel plezier! En die klimmetjes gaat je vast lukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑