Het is een goede hardloopweek geworden. Na de tien km van afgelopen dinsdag op de baan ben ik donderdagmiddag gewoon van huis uit gaan lopen, ook weer tien km, en gisteren, zaterdag liep ik 8 wegkilometers, en tot slot, vanochtend 11. Al met al ruim 39 km gelopen dus, en dat is in de top drie van weekkilometers nummer drie. De nummers 1 (47,5 km) en 2 (41,2 km) dateren van februari/maart dit jaar, het was dan ook wel weer een poos geleden dat ik zoveel gelopen heb. Het einde is zeker nog niet in zicht, dus ik hoop de komende weken ook de 50 km grens nog een keer te passeren. Nadeel van meer kilometers maken is wel dat het ook meer tijd gaat kosten. En zeker nu de dagen merkbaar korter worden zal dat een kwestie worden van zorgvuldig plannen.

Ik heb me vandaag wel af lopen vragen of het wel zo verstandig is om op zaterdag te gaan lopen. Zo had ik vanmorgen nog wel een beetje last van de kilometers van gisteren, en dat is bij een lange duurloop niet handig. Maandag vrij wil ik er wel in houden, dat is na de lange duurloop van de zondag ook wel nodig. Pas op de veel langere termijn zou een klein loopje op maandag eventueel mogelijk zijn.
Op dinsdag kan ik misschien beter wat wegkilometers maken dan intervallen op de baan, dan bewaar ik die voor de donderdag. De baan is wat minder belastend voor de voeten, en dat houdt de mogelijkheid open om op vrijdag nog wat te lopen. Op die manier heb ik een dag rust ingebouwd tussen de vrijdag en de duurloop van zondag. Ik denk dat ik dat de komende week maar eens zo ga proberen. (O, voor het geval het niet duidelijk is: op woensdag loop ik niet omdat ik dan ’s avonds volksdansen heb, en dat is al vermoeiend zat).
Dus, planning komende week:

  • dinsdag 12km weg
  • donderdag interval baan, in totaal 10 km
  • vrijdag 8 km weg
  • zondag 14 km

Nou, leuk bedacht, we zullen eens zien wat er van terecht komt.
Zo heb ik net bedacht dat ik dinsdag met een collega van 18.00 tot 19.00 uur zou overwerken om een server te herconfigureren. Dan moet ik maar zien of ik die dag eerder naar huis kan om te gaan lopen, en dan later weer terug naar de zaak.
En verder moet de grootste belanghebbende, mijn lichaam, het ook maar allemaal goed vinden. Uitbouwen is leuk, maar het moet wel verantwoord zijn.