Rondje NL 2023, dag 7

Ik bleef alleen op het trekkersveldje, en dat had wel wat. Ook vanochtend begonnen de vogeltjes weer rond vier uur te tuteren en te twitteren (ja, echt waar, dat kunnen ze), ik word er wel wakker van, maar het stoort me niet. Lastiger vind ik dan dat ik zonder dralen naar het toilet moet, daar word ik eigenlijk veel wakkerder van. Bij terugkeer in de tent nog even lekker gelegen. Ik zou vandaag ex-collega Nico bezoeken die naar Oost-Drenthe is geëmigreerd, dus ik probeerde uit te rekenen hoe laat ik dan op de fiets zou moeten zitten.

Tussendoor moet ik even een klein rampje melden. Als ik op fietsreis ben drink ik altijd koffie van de espressozakjes van Nescafé, het is niet als thuis, en je moet denken dat je koffie drinkt, maar verder is het best oké. Maar nu de ramp. Sinds kort staat er GOLD op het doosje, en de tekst dat het de vertrouwde receptuur betreft, of woorden van gelijke strekking. Dat nu mensen, u voelt hem al aankomen, is gewoon niet waar. Het is zoeter. En als ik iets smerig vind is het wel koffie met suiker, hoe weinig ook. Nu probeer ik supermarkten te vinden waar nog een voorraadje old-style espressozakjes hebben, maar ik vrees dat het er niet meer in zit. Ik zal op zoek moeten naar een nieuwe vorm van koffie onderweg. Misschien een kleine Bialetti. Suggesties zijn welkom.

Het was een mooie tocht, al vond ik Stadskanaal te lang. Dat kwam niet zozeer door de plaats zelf, maar door het abominabele fietspad erlangs. Ze moeten wegbeheerders toch eens leren om geen oppervlakkig wortelende bomen langs fietspaden te planten.

Mijn bezoek aan Nico was erg gezellig. Hij woont tegenwoordig in een voormalige kerk, daar was best iets moois van gemaakt.

Verder lekker gefietst naar de camping waar ze zowaar een restaurant bij hadden zodat ik na aankomst direct aan het bier kon. Wees gerust, het bleef beperkt tot een, ik moest tenslotte ook nog een tent opzetten.

Ik kreeg koffie van de buurvrouw en ik mocht ook mijn powerbank in haar camper opladen.

Verder besloten morgen een semi-rustdag in te lassen. In plaats van de geplande route van ruim honderd km houd ik het op ongeveer de helft. Mijn lichaam zal me dankbaar zijn, ik voelde vandaag best wel de vermoeidheid van de afgelopen dagen. Laat ik blij zijn dat het zo goed gaat met mijn knie en niet het onderste uit de kan willen halen.

Sorry, beetje karig met foto’s vandaag.

2 reacties

  1. Leo

    Jammer van die koffie. Altijd lastig iets vervangends te vinden als je smaak is ingesteld.
    Hopelijk blijft de wind gunstig zodat je oo nog een beetje kunt profiteren.

  2. Yvonne Oosterveen

    Ik herken dat, van de koffie, die moet sterk en zwart zijn. Helaas heb ik geen alternatief voor je, ik neem altijd mijn nespresso machine mee, maar dat is uiteraard op de fiets geen optie ☕️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑