Rustig aan en plannen maken

Na afgelopen dinsdag heb ik het steeds te koud gevonden om te gaan lopen. Dat is enerzijds jammer, maar de kans dat ik de komende weken toch nog wel weer een aantal keren in actie kan komen is groter dan dat er Elfstedentocht-achtig weer komt. Ik heb besloten om me neer te leggen bij wat er aan weer op ons af komt. (Alsof iets anders tot de mogelijkheden behoort.) Ik bedoel eigenlijk meer dat ik me er niet door wil laten frustreren. Door mijn (werk-)dagelijkse fietstocht naar mijn werk blijft een zekere basisconditie toch wel bestaan en het enige waar ik wel aandacht aan wil besteden is de conditie van mijn voetzolen. Dat kan ook met wandelingen/-etjes in de buurt.

Toen ik afgelopen nacht rond een uur of half een, een uur, enigszins beneveld door een aantal glazen wijn, bij mijn vrouw in bed stapte mompelde ik tegen haar dat ik volgend jaar eem marathon wil gaan lopen. Ik geloof niet dat ze echt reageerde… Geen idee waarom ik dat nou uitgerekend op dat moment kwijt wilde, maar het bleef ook vandaag wel in mijn hoofd hangen.

Nadenkend over de verdere ontwikkeling van mijn blootsvoetse hardlooppraktijken was ik me inderdaad de afgelopen dagen steeds meer gaan realiseren dat ik toch wel graag eens een marathon wil lopen. Omdat ik in de winter nou eenmaal minder loop dan in de overige seizoenen is een voorjaarsmarathon niet voor de hand liggend. Het idee gaat voorlopig uit naar de M van Eindhoven. Als hij in hetzelfde weekend valt als dit jaar wordt het 11 oktober: 11-10-09, een leuke datum toch?

11 reacties

 1. Bob Stultiens

  Ik neem aan dat je bedoelt om de marathon op blote voeten te lopen. Het zou mooi zijn als meer BV-ers die stap zouden zetten. Je idee prikkelt me!!!

 2. Peter

  Zo, jij bent er vlot bij Bob, ik heb het berichtje net geplaatst. 😉
  Ja, ik bedoel inderdaad op blote voeten. In mijn geschoeide tijd vond ik de marathon altijd een onnodig lange afstand waar wel erg veel tijd in ging zitten. Het feit dat ik hem op blote voeten wil gaan doen is wat mij betreft een extra stimulans. Ook plannen?

 3. Karl

  Nou jij hebt grootse plannen Peter.
  Nee een hele is mij een stapje te ver(op dit moment zeker).Ik wil eerst in Maart de halve lopen van Venlo en dan zien we wel weer verder, maar het is mooi om te zien dat de ambities er zijn.
  Groetjes Karl

 4. Bob Stultiens

  Hoi Peter, Al voordat ik op blote voeten liep, fascineerde een marathon op blote voeten me al. Nu ik zelf op blote voeten loop en jouw plezier zag op de foto van Nijmegen, werd voor mij duidelijk dat ik zeker wedstrijden BV ga lopen. Na jouw bericht over de BV Marathon werd ik helemaal geprikkeld om die stap te zetten. Misschien kunnen we met meerdere BV-ers die stap zetten. Ieder op zijn/haar eigen manier, maar elkaar steunend, helpend en van tips voorzien. Wellicht kunnen we ook een keer met een groep BV-ers samen duurlopen gaan doen?

 5. Peter

  Nou Karl, zoals je ziet ga ik ook eerst voor de halve, ws. in Leiden. Maar het streven is er wel ja. Ik merk ook dat het wel een lekker gevoel geeft om voor ‘iets groots’ te gaan. Of het allemaal gaat lukken zien we wel, maar ik ben het vast van plan.
  En Bob, ja lijkt me heel leuk om eens met meerdere BV-ers te gaan lopen, maar ik denk wel dat de onderlinge verschillen erg groot kunnen zijn. Als ik naar jouw PR op de 10km kijk dan ben ik met mijn 52′ zoveel maar een slome sukkelaar. 😉
  Ik denk dat we in elk geval het wat genadiger weer maar even moeten afwachten voor wat wat gaan afspreken.

 6. Bob Stultiens

  Hoi Peter, mijn PR op de 10km is alweer zo oud dat ik niet meer weet in welk jaar ik het gelopen heb. Het zal een jaar of 11-12 jaar geleden zijn. Momenteel loop ik ca. 43min. Maar dat mag geen reden zijn om niet samen te trainen. Ik train vaak erg langzaam in de duurlopen. Vaak loop ik op een training van 15km wel 7-8 minuten langzamer dan anderen van de vereniging, terwijl ik in wedstrijd weer 5 minuten sneller loop dan diezelfde personen. Bovendien (en belangrijker) zit het plezier van een training niet in de snelheid, maar in het (gezamelijke) gevoel. Als het aangenamer BV-weer is, kunnen we kijken of we iets kunnen afspreken met meerdere BV-ers. Misschien is een bijeenkomst van Wouter Buist een optie?

 7. matthijs

  Ja, ergens in maart ofzo, ik zie het ook niet echt warm worden en ben in training voor de twee provincientocht, maar dat is met ijzers onder de voeten.;)

 8. Eric de Vries

  Wat een geweldige droom om waar te maken, Peter! Heel veel succes met je voorbereiding, houd het heel en veel plezier!

 9. Bob Stultiens

  Hoi Peter,
  Ik wilde niet meteen reageren met het antwoord dat ik met je mee doe. Nu ik een weekje verder ben, weet ik het zeker. Ik ga in 2009 (Eindhoven) de marathon ook BV lopen.

 10. Peter

  Hartstikke leuk Bob. Verheug me nu al op het biertje achteraf. 🙂

 11. Bob Stultiens

  Als ik voldoende kan trainen, loop ik eind maart de 1/2e in Weert op blote voeten. Bij deze ben je uitgenodigd. (Er is ook een 10km.) Momenteel loop ik nog 3x p.w. BV een afstand tot 16-17km. Dat gaat goed, maar ik heb nog niet bij een temperatuur lager dan 3C gelopen! Die biertjes gaan we zeker verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑