Gisterochtend niet hardgelopen. Ik wist dat ik ’s middags nog naar David Lloyd (sportclub) zou gaan, en je moet die dingen ook niet overdrijven. 🙂
Het was bij DL de eerste keer dat ik zelfstandig, aan de hand van het opgestelde programma mijn activiteiten zou uitvoeren. Als warming-up en vetverbrandingsactiviteit heb ik voor hardlopen gekozen, maar uit oogpunt van het ontzien van mijn voet is dat misschien niet slim. Afgezien van een lichte stijfheid in het begin heb ik er echter geen last van gehad. Verder natuurlijk oefeningen aan allerlei toestellen die bedoeld zijn om diverse spiergroepen sterker te maken en helemaal niet interessant om hier uitvoerig te behandelen. Sportcyclus afgesloten met 10 minuten ‘roeien’ en moe maar voldaan naar huis.
Om toch nog iets aan ‘barefooting’ te doen heb ik gisteravond rond een uur of tien nog een wandeling gemaakt. Voor mijn hardloopconditie doet het wel niks, maar voor de gewenning van mijn voeten aan ruwe ondergronden is het wel goed. Het fietspad langs de Rondweg bleek behoorlijk ruw te zijn, maar ik bleek toch in staat te zijn om het hele stuk tussen de Overkampweg en de Dordtwijklaan zonder schoenen (ik had zekerheidshalve mijn sandalen maar meegenomen) te lopen. Bij elkaar ruim drie kwartier gelopen en daar was ik wel tevreden over. Na het voeten wassen heb ik ze met wat vettigs ingesmeerd want ik merkte wel dat ze wat droog waren.
Vanmorgen kon ik aan mijn voeten wel voelen dat ik ze gisteravond zo ‘mishandeld’ had, de stoep voor het huis voelde ruwer dan anders. Begrijpelijk is het wel, ze zijn helemaal niks gewend, en je kunt dit soort gewenningsprocessen nou eenmaal niet forceren.