Als je als fietser over een geasfalteerd fietspad fietst kun je de indruk hebben dat het oppervlak ‘real smooth’ is. Eigenlijk let je er meestal niet zo op zolang er niet te veel hobbels en kuilen in zitten. Vanochtend heb ik gemerkt dat wat zich oppervlakkig gezien aandient als een glad asfaltlaagje vanuit het ‘gezichtspunt’ van mijn blote voeten een ruw, ruig oppervlak blijkt te zijn. Ik had een route bedacht die iets langer is dan de route van de eerste paar dagen deze week, de route die bij ons bekend staat als het rondje begraafplaats. Het is dat er langs delen van de route nog stroken gras waren, want anders was het bijna niet uit te houden geweest. Ik merk wel dat het gewenningsproces voor de voeten de nodige tijd vergt. Niet verrassend, maar wel iets om rekening mee te houden. Voorlopig wil ik de route niet veel langer dan een kilometer of twee maken, daar heb ik mijn voeten al vol aan. Ik bekijk mijn omgeving momenteel duidelijk met andere ogen!

Ik kwam tijdens dit rondje voor het eerst ook een bekende tegen die voor hij naar zijn werk ging de hond nog even uitliet. Hij moet gezien hebben dat ik op blote voeten liep, maar hij zei er niks van. Ik ben benieuwd of hij er ooit nog op terugkomt. Naarmate ik het vaker gedaan heb zal het naar ik aanneem ook wel voor mezelf ‘normaler’ gaan voelen. Het zit niet in mijn aard om me opvallend te gedragen en me niks aan te trekken wat anderen er van vinden. Het kost me daarom wel moeite om blootsvoets op pad te gaan en me niet steeds te bedenken dat het toch wel erg raar is c.q. wel raar gevonden zal worden. Toch wil ik het erg graag. Als ik met blote voeten loop op gemakkelijke oppervlaktes vind ik het echt fantastisch aanvoelen, en ik ga er van uit dat dat ook voor steeds ruwere oppervlaktes gaat gelden.
Ik neem aan dat het een kwestie van maanden is voor ik zonder problemen een kilometer of vijf kan hardlopen. Ik had me eigenlijk aangemeld voor de Zevenheuvelenloop maar ik denk dat ik mijn inschrijving ga annuleren. Op blote voeten zal het zeker niet mogelijk zijn (als ik zoiets al ooit durf), en ik heb eigenlijk geen zin om behalve op blote voeten de komende tijd ook nog op schoenen te gaan trainen. Nou ja, ik heb volgens mij nog tot 1 oktober de tijd om de inschrijving in te trekken, ik kan er nog even over nadenken.