Maandagavond kreeg ik van Sint een nieuwe hartslagmeter, de Polar RS200, en op het moment dat ik hem kreeg twijfelde ik al of dit was wat ik wilde. Dus toch nog maar eens een vergelijkend warenonderzoek gedaan, en hier en daar mijn licht opgestoken, en uiteindelijk de RS200 omgeruild voor de S410. Wel weer een stuk duurder, maar nu kan ik in elk geval de registratiegegevens naar de PC overzetten en ik kan z.g. ‘exercise-sets’ maken die je tijdens hardlopen kan gebruiken.

Hoewel ik normaal nooit loop op woensdag, in verband met het volksdansen ’s avonds, wat al vermoeiend zat is, kon ik het gisteren toch niet laten om mijn 7km loopje te doen. Dat verliep prima, en pas de laatste paar honderd meter meldde mijn knie zich, dus er is in elk geval sprake van vooruitgang.
Na de loop mijn registratiegegevens ‘sonisch’ overgezet naar de PC en daarna het grafiekje van mijn hartslag bewonderd. Zag er mooi vlak uit, met een licht stijgende tendens.

Toen ik gisteravond rond een uur of elf thuiskwam na drie uur volksdansen voelde ik me wel licht uitgewoond, en dat was vanmorgen nog steeds niet helemaal over. Vanavond maar eens op tijd naar bed, en in elk geval niet hardlopen. (Hoewel…, ik kan me nog bedenken)