Sneller

Ik loop al weer wat trainingen achter zie ik.
Vorige week dinsdag heb ik weer eens dankbaar gebruik gemaakt van het feit dat ik (nog…) zo dicht bij mijn werk woon. Ik wist dat ik door een afdelingsoverleg te laat thuis zou zijn om nog bij daglicht te kunnen lopen, dus ben ik rond half elf naar huis gegaan, en heb mijn gebruikelijk 12km rondje gelopen. Daarna weer naar mijn werk en wat langer doorgegaan dan normaal.

Donderdagochtend heb ik meegeholpen om het podium op te bouwen van Merwe’s Oratorium Vereniging. Daar is mijn vrouw lid van, en sinds een half jaar ongeveer ben ik lid van de podiumcommissie. Leuk werk, alleen een beetje onhandig dat ik de laatste maanden last heb van een tenniselleboog, zeg maar een RSI-symptoom, en dat is bij het sjouwen niet echt handig. Vrijdagavond was de uitvoering (Ein Deutsches Requiem van Brahms) en daar heb ik erg van genoten. Ik ken het nog niet zo goed, maar ik ga het wel steeds mooier vinden.

Zaterdagochtend moest het podium uiteraard ook weer worden afgebroken, en het moest, samen met de onderdelen die deze keer niet gebruikt zijn, worden overgebracht naar een nieuwe opslagplaats. Van half negen tot ongeveer twee uur non stop bezig geweest, dus enigszins moe was ik wel. Maar toch niet moe genoeg, want na thuiskomst heb ik ook nog wat hardgelopen. Een stukje van 8,6 km, niet veel voor mijn doen, maar ik vond het wel genoeg. Ik had wonderlijk genoeg wat last van gevoelige voeten, en daar heb ik echt geen verklaring voor kunnen bedenken.

Zondagmiddag mijn hoop opgegeven dat het nog droog ging worden, en toch maar op pad gegaan. Stromende regen die uiteindelijk toch minder werd, op het laatst zelfs droog, en wat blauwe plekken in de lucht. De eerste paar kilometer koude voeten, en de laatste ook, maar daartussen (het grootste stuk dus) voelden ze prima. Twaalf kilometer.

Dinsdag vond ik het weer eens tijd worden om op de atletiekbaan te lopen. Dat heeft als voordeel dat je ook in het donker zonder risico kunt lopen, het nadeel is dat hij lang nat blijft, en dat was in combinatie met de frisse wind aan de koele kant. Toch ging het wel goed: eerst 3 km inlopen (gem. 10 km/h, 6 min./km) daarna 15 X 200m intervals, afgewisseld met 200m wandelen/dribbelen/wandelen, kortom, zoals Klaas Lok het graag ziet, en uiteindelijk weer afgesloten met 3 km uitlopen. In totaal dus weer twaalf kilometer, dat lijkt zo’n beetje de standaard te worden.

Vandaag had ik een vrije dag, al ben ik nog wel een paar uur op mijn werk geweest voor een klusje dat ik gisteren niet rond kreeg (van half zeven to half negen, zo merk je het bijna niet). De dag wordt besteed aan het op orde brengen van de administratie, maar natuurlijk ook aan hardlopen. Meestal kun je dat ‘hard’ wel met een korreltje zout nemen, maar vandaag heb ik mezelf overtroffen, want ik liep de twaalf km in gemiddeld 5’50" min/km, en dat is in absolute zin niet hard, maar voor mij wel. Overigens weer de hele tijd regen, en tot op mijn huid kletsnat thuisgekomen. Toch eens op zoek naar een regendicht jack, want dit is niet fijn meer.

Met deze twaalf km is mijn jaarstand op 901,3 kilometer gekomen, en als het weer niet winterser wordt gaat het zomaar mogelijk worden om dit jaar aan de 1000 te komen. Ik ben nog nooit boven een jaarstand van 530 km uitgekomen, dus dit ziet er wel heel leuk uit.

Ik ben er nog steeds niet uit wat ik zal doen als het toch winter wordt. Misschien toch maar stukjes lopen op mijn Puma’s, maar het voelt niet prettig. Ik kan misschien ook wel (geiten-)wollen sokken nemen en daar leren zooltjes onder naaien, dat benadert het blotevoeten idee nog het meest. Vroeger maakte mijn moeder zo sloffen, als ik het me goed herinner (toch?), maar ik weet niet of die zooltjes nog te koop zijn. Ik zal eens bij een schoenmaker informeren.

2 reacties

  1. Monique

    Vroeger hadden we van die zweedse sloffen. Sokken met een stuk suede er onder genaaid. Heel af en toe zie ik ze nog wel eens ergens liggen op een jaarmarkt maar ik zou zo niet weten waar je ze kunt kopen.

  2. Peter

    Dat is volgens mij precies wat ik bedoelde Monique. Ze denken bij mij thuis overigens dat het niet goed blijft zitten, en dat ik dan nog meer voor aap loop dan ik normaal al doe. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑