Spullen terug!

Gistermiddag wezen lopen op de baan. Intervaltraining, 8 X 400m, waarbij elke 400m werd gevold door 400m ‘rust’ (wandelen, rustig hardlopen, wandelen). Ervoor en erna ook nog een km in- en uitlopen zodat ik uiteindelijk 8,4 km op det teller had staan. Dat voelde erg prettig.
Nog prettiger was dat ik sinds gisteren mijn spullen terug heb die ik zaterdag twee weken geleden was kwijtgeraakt bij de baan. Ik was al enkele keren wezen informeren bij de verenigingen die gehuisvest zijn in de accomodatie daar, maar steeds zonder succes. De veronderstelling was dat de concierge van het gebouw ze misschien op zijn kantoortje had gezet. Op zoek naar deze concierge werd ik gisteren eerst weer naar de gevonden voorwerpen van Hercules geloodst en zowaar daar lag alles! Vermoedelijk heeft de concierge de gevonden voorwerpen eerst zelf bewaard en daarna toch naar de vereniging gebracht. Ik was er erg blij mee, enerzijds omdat het mijn vertrouwen in de mensheid niet schaadde, maar vooral ook omdat er een trui bij zat waar ik toch wel aan gehecht was.

Ik hoop dit weekend toch nog minstens 1 keer te kunnen lopen, het zal vermoedelijk wel zondag worden. De zaterdag is met een voetballende dochter en de verplichte klusjes in en om het huis toch gauw gevuld, en de dagen zijn erg kort momenteel. In het donker lopen doe ik niet, in elk geval niet op de weg, en dat mag je toch wel een nadeel noemen van blootsvoets hardlopen. Maar eigenlijk is er niks op tegen om als het al donker is op de baan te lopen. Door de verlichting aan de buitenkant van het gebouw, die volgens mij de hele nacht brandt, is het zicht voldoende om in elk geval de ronding van de baan te kunnen volgen.

Vanavond heb ik de laatste aflevering van een 6-weekse cursus bulgaarse dans die ik in Utrecht heb gevolgd. Bianca de Jong, die de cursus geeft is een erg prettige docente met buitengewone didactische vaardigheden, en ook veel oog voor detail. Als de cursus volgend jaar weer gegeven wordt ga ik vast weer.

2 reacties

  1. Ton

    Mits de docente Bianca heet ;-)Goed te lezen dat het nog steeds lekker gaat! ’n klein stukje van mijn vaste parcours gaat over ’n soort kasseien, heb je dat al eens blootsvoets geprobeerd?
    groeten
    Ton

  2. Peter

    Nee, kasseien heb ik nog niet geprobeerd. In de oude binnenstad van Dordt zijn die wel te vinden, maar daar kom ik meestal niet tijdens mijn loopjes. Ik denk dat het ongeveer net zo loopt als straten met klinkers die ongelijk liggen: niet lekker! Maar naargelang mijn voeten sterker worden moet ook dit wel gaan lukken uiteindelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑