Start voorbereiding Zevenheuvelenloop

Vorige week donderdag heb ik voor het eerst sinds een week of zes weer gelopen. Vier weken vakantie gehad, en ook de paar weken voor de vakantie kwam er niet veel meer uit mijn voeten.
Door ervaring weet ik dat ik na zo’n periode rustig van start moet gaan, want mijn kuiten gaan anders onherroepelijk protesteren. Ondanks deze kennis bleek ik het afgelopen donderdag toch toch overdreven te hebben. Slechts 5 km in een rustig tempo, en toch zoveel spierpijn in mijn kuiten gehad dat ik er niet eens over hoefde te denken of ik in het weekend zou gaan lopen. Gewoon wandelen en ook fietsen ging overigens prima.

Gisteren besloten om mezelf maar eens voor het blok te zetten. Enerzijds om de trainingen wat minder vrijblijvend te maken, en anderzijds om nou eindelijk eens blootsvoets aan een wedstrijd deel te nemen heb ik me gisteren aangemeld voor de Zevenheuvelenloop.
Drie keer eerder heb ik er aan deelgenomen, de laatste keer in 2005. Ik deed er toen 1h25’01" over, dat moet toch ook BV wel kunnen.

De voorbereiding op de 7HL kent twee componenten. De ene betreft het hardlopen, de andere het BV-aspect.

Voor wat betreft het hardlopen voel ik er wel wat voor om de tips die Matthijs me gaf op CnR
te volgen. Dat wil zeggen, eerst door middel van minutenloopjes zowel de conditie als de basissnelheid op te krikken, en pas daarna aan de afstand te gaan werken. Het (blote-)voetenwerk kan daarnaast extra ondersteund worden door op de dagen dat ik niet hardloop te gaan wandelen, en daarbij de te belopen oppervlaktes steeds ruiger te maken. Ik kan me niet meer zo goed herinneren hoe de toplaag van de 7HL-route er uit ziet, als geschoeide loper kijk je daar sowieso anders naar dan als BV-loper. Maar ik wil op alle soorten oppervlaktes goed voorbereid zijn.
Overigens heb ik gisteravond na het avondeten een wandeling van een kilometer of vijf gemaakt en dat ging zonder enig probleem. Maar toegegeven, de route was niet erg zwaar voor de voetzolen.

Ik heb nu nog 12 weken de tijd, en dat lijkt me wel voldoende, vooropgesteld dat ik niet door vervelende kwetsuren geplaagd ga worden. Dat laatste heb ik voor een belangrijk deel zelf in de hand.

8 reacties

 1. Bob Stultiens

  Sinds 3 weken ren ik ook regelmatig op blote voeten. Inmiddels kan ik probleemloos 5km op asfalt BV lopen. In de zoektocht naar meer info kwam ik dit weblog tegen. Succes met de voorbereiding voor de 7HL.

 2. Oerloper George

  Hé wat grappig…ik heb ook net me voorgenomen om de zeven heuveleloop op bv te gaan doen….ijs en weder dienende…
  zie ook: http://www.oerlopen.nl/index.php?pag=weblog&inh=weblog&id=780&yy=&mm=

 3. DickB

  Peter, Ik was van plan een champion chip aan te schaffen toen ik me kon herinneren dat die bij de 7HL “in de aanbieding” was. Ik loop nu dus ook mee, zij het wel op schoenen. Als ik blote voeten zie ben jij dat dus, of George. In beide gevallen zal ik me even voorstellen….

 4. Karl

  Hoi allemaal,
  Het wordt druk bij de 7h loop met blote voeten lopers zo te horen! Ik wil hem ook op blote voeten gaan doen dus hoop jullie daar te ontmoeten! Wij staan in het 90 min. vak(wat dat ook mag zijn heb hem nog niet eerder gelopen). Misschien tot dan!!!
  Groetjes Karl

 5. Peter

  George en Karl, leuk dat jullie de 7HL ook blootsvoets gaan lopen. Ik weet niet in welk vak ik start, maar het zal ongetwijfeld ook bij jou in de buurt zijn, want zo hard ga ik niet. Ben wel erg benieuwd naar de begaanbaarheid van het parcours.
  Peter

 6. wil

  is er voor wandelaars ook een parcours als ook de hardlopers van start gaan

 7. Peter

  Hallo Wil, voor zover ik weet is er geen wandelparcours. Volgens mij was het er ooit wel, maar misschien vergis ik me daarin.

 8. wil

  bedankt voor je reactie, ga ik verder zoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑