Stille weken

Sinds 30 april heb ik niet meer gelopen. Ik had er geen zin in, ik kon het niet opbrengen. Dat gebeurt met een zekere regelmaat, en soms baal ik er van, maar op andere momenten denk ik ook bij mezelf: kom op, het is geen aangenomen werk, het is een hobby!
Uiteindelijk ben ik natuurlijk zelf degene die bepaalt wat ik doe, maar ik hoor dan toch de stemmen in mijn hoofd die zeggen dat dat natuurlijk niet handig is om een tijd niet te lopen terwijl je nota bene hebt gezegd later dit jaar een marathon te willen lopen. Afijn, soms geef ik die stemmen gelijk, soms denk: waar bemoeien ze zich mee. 🙂

Iets anders is dat ik sinds een paar dagen last heb van een plekje onder mijn linkervoet. Echt van binnen, aan de linkerkant, vlak voor de hak. Aangezien ik al bijna twee weken niet heb hardgelopen mogen we uitsluiten dat het daardoor komt. Wat ik wel gedaan heb is een week geleden een paar  Reef slippers gekocht. Ze zitten lekker, en ik ben er vervolgens van de week mee naar de stad, en weer terug, gelopen. Niets gevoeld, maar de dag er na begon de pijnlijke plek. Ik denk dat het samenhangt, maar ik weet het niet zeker.

Verder denk ik dat ik er bij het hardlopen geen last van ga hebben, maar dat zullen we morgen pas ontdekken.

Ik heb in elk geval wel besloten om aanstaande zondag niet mee te doen aan de (halve) marathon in Leiden. Te weinig kilometers gemaakt, en dat gevoegd bij het zere plekje, het lijkt me niet verstandig. Ik zal op zoek moeten naar een andere halve. Ik denk aan de halve van Amersfoort in juni, maar ik weet nog niet of dat qua  planning uit komt.

1 reactie

  1. Karl

    Hoi Peter,
    Ja dat is natuurlijk vervelend ook dat je nu niet meekunt doen aan de halve van Leiden, maar het is wat je zegt beter het zekere voor het onzekere nemen en gewoon een nieuwe halve plannen. En wat betreft de marathon ja als je het niet haalt dan maar niet toch! Het is jammer maar als je er niet voor klaar bent dan maar beter niet.Loop jij buiten het hardlopen om trouwens op blote voeten bijv. naar het dorp of gewoon wandelen(dit n.a.v jou verhaal over die slipper)zelf draag ik tegenwoordig eigenlijk nooit meer schoenen buiten het werk om dan(werkschoenen verplicht!, je weet niet hoe snel ik die na afloop uitdoe hahaha).
    Heel veel sterkte met die blessure ik hoop dat die van hele korte duur is.
    Groetjes Karl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑