Stoer

Vorige week zondag voor het laatst gelopen, en zoals dat makkelijk gaat in deze tijd van het jaar: vrijwel geen tijd overdag om te lopen. Maandag was na zondag, dinsdag weet-niet-meer (er was wel iets maar de grijze cellen geven het even niet prijs), woensdag volksdansen, donderdag eindejaarsfeest van mijn werk, vrijdag kerstboodschappen (ook al ging dat uiteindelijk niet door) en ga zo maar door. Zo rond de kortste dag is de dag gauw gevuld, en met blote voeten in het donker lopen doe ik toch maar niet.
De kerstdagen gezellig in familiekring doorgebracht. Eerste kerstdag met mijn schoonouders die bij ons aten, tweede kerstdag gingen we op bezoek bij mijn ouders. Ik zie er vaak wat tegen op, bang voor geforceerde gezelligheid, maar het viel alles mee, sterker nog, ik vond het echt leuk.

Vanmorgen stond ik om even voor negen uur als eerste van het gezin op, en nam meteen mijn hardloopkleding mee naar beneden. In short en tight even naar teletekst gekeken. Voor mijn gevoel viel de temepartuur mee, maar toen ik op teletekst zag dat het om 8 uur 1 graad was in Rotterdam schrok ik toch even, dat was misschien wel heel fris voor mijn barre voeten. Ik besloot toch te gaan. Ik heb (op www.mapmyrun.com) pas een nieuwe route van 5 km uitgezet die alvorens wat verder van huis te gaan eerst een soort ruime slinger rond het huis maakte zodat ik mij na een kilometer nog kan bedenken. Shirt met lange mouwen aan, winddicht jack, handen in mijn mouwen verstopt ging ik op pad. Het viel me mee. De straten waren bijna overal droog, en er was weinig wind, hetgeen ervoor zorgde dat ik het niet zo koud vond als ik verwachtte. Hier en daar wat verbijsterde blikken onderweg, mensen geloofden denk ik niet echt wat ze zagen, soms een geamuseerde blik. Mensen reageren toch erg verschillend, hangt er vaak van af hoe koukleumerig ze zelf zijn denk ik.
Na ruim een half uur (het was ook ruim 5 km) was ik weer bijna thuis en had ik het prettige gevoel dat ik iets had gedaan. Vijf kilometer is niet zo veel, maar ik wil proberen deze afstand wat vaker in de week te lopen. Beter 4 keer 5 km dan 2 keer 10 al is de totale afstand hetzelfde.
De weersverwachting voor morgen is wat warmer, maar wel nat, dus ik verwacht dat de koubeleving wel een stuk sterker zal zijn. Ik hoorde op de radio zelfs dat er vanacht ijzel zou kunnen vallen. Als dat morgenochtend daadwerkelijk het geval blijkt stel ik het lopen even uit, er zijn grenzen aan het stoer zijn. 🙂

1 reactie

  1. Ton

    Peter, de allerbeste wensen in 2007!! Ik blijf je BV avonturen volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑