Terwijl ik moet wachten tot de taart uit de oven kan (onze dochter wordt morgen 14, en dan dient er taart te zijn; ze houdt eigenlijk van vrijwel geen enkele taartsoort, maar deze, chocoladetaart, wel) kan ik nog mooi even wat wegtikken.
Dochter vraagt een Ipod Shuffle voor haar verjaardag, en die was het goedkoopst bij de Dynabyte. Nou hebben we die wel in Dordt, maar daar hadden ze ‘m niet in de goede kleur (oranje). In Rotterdam is ook een Dynabyte, en daar hadden ze er nog twee. Het tientje dat de Shuffle in R’dam goedkoper is weegt nog wel op tegen de reiskosten, maar het wordt bijna bedenkelijk. Ik wilde ook nog even bij de Mediamarkt kijken, maar die bleek uitgerekend vandaag, die ene dag in het jaar dat ik er naar toe wil, gesloten vanwege ‘inventarisatie’. Kunnen ze dat niet morgen doen? En laat ik nou niet morgen een advertentie in de krant zien van de Mediamarkt met een absurd lage prijs, dat is meer dan ik aan zou kunnen.

Na thuiskomst nog even thee gedronken, en daarna naar de atletiekbaan vertrokken. Ik ging weg om 200-jes te gaan intervallen, maar toen ik er eenmaal was had ik er eigenlijk helemaal geen zin meer in. Uiteindelijk 10 km gelopen, en in stukken van 2 km geprobeerd mijn hartslag op een bepaald niveau te houden. Eerste 2 km op 145, volgende 2 op 160, daarna 170, toen weer 160 en de laatste twee was de bedoeling weer op 145, maar zo laag wou hij niet meer. Al met al lekker gelopen. Iets minder was dat ik op de terugweg door de regen moest fietsen. Das heel raar, wandelen en hardlopen in de regen vind ik niet erg, maar fietsen heb ik echt een hekel aan. Nou ja, de kop van de hardloopweek is er weer af.