Te veel?

Zo, de eerste werkweek na de vakantie zit er weer op. Allerlei achterstallige klusjes gedaan. Tevens een begin gemaakt met het herstel van een database die al sinds begin dit jaar niet meer bijgewerkt bleek te zijn. Gelukkig blijken er nog voor drie maanden aan data aanwezig in de ‘voedende’ database. Die ben ik momenteel aan het overzetten, en daarna ga ik nog wat maken om dagelijks te controleren of het aantal overgezette records ongeveer conform het verwachte aantal is.
Ik heb lekker gelopen de afgelopen week. Dinsdag intervallen op de baan, tweehonderdjes. In totaal 8 km gelopen. Donderdag mijn oude route van 7 km door Dubbeldam, waarbij het weer opviel dat mijn voeten de ruwe ondergrond van het fietspad langs de rondweg nu behoorlijk goed aan kunnen.
Zaterdagochtend een korte route van 5 km, en gisteren mijn route van 8 km door Stadspolders. In totaal dus 28 km gelopen deze week, en dat is precies wat ik me had voorgenomen, en dat stemt natuurlijk tot tevredenheid.

Minder aangenaam is dat ik nu ineens (?) last heb van het tweede middenvoetsbeentje van mijn linkervoet. Ik begrijp echt niet wat ik gedaan heb om dit voor mekaar te krijgen. Toch dat ruwe fietspad van donderdag? Of had ik mijn trainingen na de zomer met een kleiner aantal kilometers moeten beginnen? Ik kan me in elk geval niet herinneren dat ik op iets hards heb getrapt.
Afijn, vandaag een rustdag, dat is wel goed. En morgen lopen op de baan, dat is in het algemeen niet zo belastend. Als dat nou goed gaat doe ik mijn training van donderdag misschien ook maar op de baan. We kijken het maar even aan. In elk geval wel trainen, maar omvang en type wellicht aanpassen. De kans dat ik deze week de geplande uitbreiding naar 31 km kan realiseren lijkt me echter wel vrij klein.

1 reactie

  1. Bjorn Paree

    Op het moment bezig met mn Marathon-training en dan vind ik dus 28km/week niet veel …. je bent net terug van vakantie dus wellicht valt het dan anders. Gewoon even goed opletten en voorzichtig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑