Tender feet

Gisteravond na het avondeten ben ik een stuk wezen wandelen. Ik was te laat thuis om nog voor het eten te kunnen hardlopen, en direct na het eten is niet echt fijn. Het is nu nog te vroeg donker om dan te wachten tot het weer wel fijn is. Maar wandelen kan natuurlijk wel, en aangezien ik de laatste weken zo weinig heb gelopen is elke training voor de voeten meegenomen. Het ging prima, en ook de ruigere paden in een park hier in de buurt waren goed te doen, al waren sommige stukken pad wel heel ruw. Uiteindelijk kwam ik na ruim een uur weer thuis en waren de voeten wel wat gevoelig.
Toen ik om half twaalf thuis kwam voor mijn middagpauze heb ik even wat gelezen en daarna kon ik het mooie weer niet meer weerstaan. Met alleen een short en een shirt met korte mouwen was ik niks te dun gekleed. Mijn voeten vonden het na de wandeling van gisteravond niet zo’n heel goed plan, maar ik kon het uiteindelijk goed volhouden.
Toen ik vandaag de (veelgestelde) vraag van een scholier kreeg of het geen pijn deed zei ik gewoonte- (en meestal waarheids-) getrouw dat dat niet het geval was. Toch was dat deze keer niet helemaal waar. Maar ja, de voor de hand liggende vraag die je dan zou krijgen is natuurlijk: waarom doe je het dan. Daar had ik ook geen zin in.

Ik wil de komende weken op dagen dat ik niet hardloop maar vaker van dat soort wandelingen gaan maken, want het is wel de bedoeling om vaker aan wedstrijden te gaan meedoen, en je kan nou eenmaal niet altijd van tevoren een routecheck doen. Dus een groot scale aan soorten wegdekken wil ik toch wel probleemloos aan kunnen.

1 reactie

  1. Anoniem

    Ha Peter,
    Dat past toch ook prima in ons voornemen om binnenkort eens een (lange) wandeling te gaan maken? Ik heb gisteren de opgenomen vrije middag besteed aan het lopen van Geldermalsen-Beesd, via Deil en Enspeijk. De fruitbloesems nog niet helemaal open, en erg veel asfalt (eigenlijk alleen maar asfalt, behalve wanneer ik even van de route afweek om naar de Linge te lopen), maar toch lekker. Ook wel wat gevoelige voeten, maar hé!, dan ook wel ruim 3 uur onderweg geweest!
    Hartelijke groet, Roeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑