Precies 4 weken geleden kondigde ik aan dat ik er een poosje tussenuit zou gaan in verband de druktes rond de verhuizing van mijn werk. De verhuizing vond al weer een paar weken geleden plaats, maar het lopen was nog niet echt weer van start gegaan.
Op 12 mei, Tweede Pinksterdag, dacht ik weer te beginnen, maar bij een eenmalige 10 km bleef het toen. Het probleem was dat ik door van en naar mijn werk te fietsen ik ’s middags zo laat thuis kwam dat het al bijna etenstijd was. Na het eten duurde het even voor ik überhaupt zou kunnen lopen, en daarna zakte de zin er in tot ver onder nul.
Ik heb nu bedacht dat ik mooi in de pauze van mijn werk kan gaan hardlopen. Dat lost twee problemen op: ik miste een natuurlijke, langere onderbreking van mijn werk, zoals ik de laatste tijd op de oude werklocatie deed, en ik miste het hardlopen.
Vandaag was de première. Ik ben om half twaalf naar beneden gegaan, heb me in de doucheruimte verkleed, en ben gaan lopen. Ruim 6,5 km schat ik. Ik had iets langer gepland, maar de route klopte niet helemaal met wat ik van tevoren bedacht had. Er zat een grote drukke weg in de weg.
Het fietspad langs de Verbindingsweg naar Ridderkerk was fantastisch glad, de fietspaden binnen de bebouwde kom in Ridderkerk waren wat ruwer. Ik kon wel merken dat mijn voeten het hardlopen wat ontwend waren, maar uiteindelijk ging het toch best wel aardig. Nu ik weer achter mijn PC zit voeil ik mijn kuiten een beetje, maar ik verwacht geen grote problemen. Voor de komende week houden we het maar op deze afstand, of hooguit een beetje meer.
Het zal nog wel een toer worden om leuke rustige routes te vinden met een aanvaardbare ondergrond, maar ach, daar hebben we nog jaren de tijd voor. 🙂