Tjonge wat zwaar…

Dinsdagavond weer wezen trainen bij de club. In totaal 7 km gelopen met verschillende snelheden, variĆ«rend van 9 tot 11 km/u. De laatste km kreeg ik wat last van ‘een pijntje’ ter hoogte van mijn rechter ‘wijsteen’. (Tenen hebben niet echt namen, dat is soms best wel lastig, maar de analogie met handen maakt het meestal wel duidelijk). In de dagen erna zakte dat pijntje snel weg. De geplande training op donderdag heb ik niet door laten gaan, wat hoofdpijn en ik voelde me moe. Maar vrijdag ging ik vol goede moed weer naar Hercules. Van de loopbanden hebben ze twee soorten, en van elke soort hebben ze twee exemplaren. De soort die ik tot nu toe gebruikt had was bezet (allebei) en dus dan maar op die ander. Ik had meteen het gevoel dat het veel zwaarder ging. Ik raakte kortademig, had zware benen. Ik begon al te denken dat ik wat onder de leden had. Na vier kilometer had ik er helemaal genoeg van.
Vanmorgen weer geweest, en ook toen was alleen de loopband van afgelopen vrijdag beschikbaar. De begeleider (een andere dan afgelopen vrijdag) liep even mee en vertelde me dat deze loopband standaard op 5% helling staat, ook al geeft hij 0% aan, en je moet hem dus op -5% zetten om vlak te lopen. AHA!!
Dat scheelde een slok op een borrel. Het liep veel beter nu, alleen sloeg er na 6 km een stop door. Ik had minder gelopen dan gepland, en hoewel alles snel weer werkte ben ik toch maar naar huis gegaan,want we zouden vrienden op bezoek krijgen. (Die kwamen uiteindelijk een uur later, dus ik had nog tijd genoeg gehad…)
Al met al een productievere loopweek dan ik zonder loopband gehad zou hebben, dus reden tot tevredenheid.

Totdat ik net op Chat’n’Run las dat Karl 15 km gewoon buiten had gelopen. Een klein steekje van jaloezie. Dat had ik eigenlijk ook wel gewild.
Ik realiseerde me dat ik vorg jaar met dit soort weer waarschijnlijk gewoon buiten gelopen zou hebben, dus ik moet even goed in de gaten houden dat ik niet onnodig de loopband gebruik. De temperatuur gaat de komende week weer langzaam wat omhoog, we zullen zien wat er mogelijk is. In elk geval prettig dat ik niet meer afhankelijk ben van het weer.

1 reactie

  1. ton

    Een succesvol blootsvoets jaar gewenst Peter, laat maar een keer weten wanneer je Ehv wilt verkennen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑