Tussen de barbecues door

Afgelopen vrijdag hadden we met de afdeling van mijn werk een barbecue bij een ’tijdelijke collega’, die ’tijdelijk afscheid’ nam. Hij woont net over de belgische grens bij Wuustwezel, en afgezien van de vrij drukke weg waar hij langs woont was het een mooie landelijke omgeving. Het was gezellig, en het eten smaakte goed. Ik ben zelf niet zo’n barbecuer, maar gelukkig zijn er altijd mensen die het wel leuk vinden, dus de stukken vlees kwamen bijna vanzelf op mijn bord.

Zaterdagochtend vroeg opgestaan en zo’n 7,5 km hardgelopen. Ik heb het eindelijk aangedurfd om een stukje Wantijdijk te doen. Het oppervlak van het wegdek is toch nog weer ruiger dan dat van de fietspaden bij mij in de buurt, maar gelukkig liggen er stroken gras langs waar je ook prima op kunt lopen.
Daarna boodschappen doen, en vervolgens naar het voetbalveld waar dochterlief moest spelen. Ze wonnen met 4-0, en dat was een prettiger ervaring voor ze dan afgelopen woensdagavond, toen ze in het kader van de beker met 0-7 klop kregen. Verder ’s middags in huis wat gerommeld en opgeruimd. ’s Avonds naar het nederlands elftal gekeken, en zowaar, het begint ergens op te lijken.

Zondagmorgen wat later opgestaan dan de bedoeling was, maar uiteindelijk toch nog om ongeveer half negen de deur uit voor een duurloop van 10 km. De ‘ontberingen’ van de dijk maakten mijn voeten nog wat gevoelig, maar al met al toch prima gelopen.
In de loop van de middag vertrokken we naar familie in Driebergen alwaar we (ook al) voor de barbecue waren uitgenodigd. Hoewel het weer ’s morgens erg somber oogde klaarde het in de loop van de middag toch behoorlijk op, en hebben we uiteindelijk zelfs nog in de zon gezeten.

De afgelopen loopweek stemt erg tot tevredenheid. Ik had ingezet op 35 km, en dat is uiteindelijk 36,4 km geworden. De komende week wil ik het wat rustiger aan doen. Mijn streven is 50 km per week, maar de opbouw moet wel rustig zijn, want een blessure is gemakkelijker opgelopen dan kwijtgeraakt. Dus deze week maximaal 30 km, en volgende week dan weer 35 en de week daarop 40. Dit alles onder de voorwaarde dat mijn gewrichten, spieren en pezen het ook een goed idee vinden.
Het feit dat ik nu min of meer vaste looptijden aanhoud vind ik wel prettig werken. Het geeft minder mogelijkheid tot ‘sjoemelen’ (nu niet zo’n zin, ik ga morgen wel) en ook voor de huisgenoten is het veel duidelijker. Morgen mag ik weer! 8 km op de baan.

2 reacties

  1. iboulevard

    leuke log…

  2. Kimberley

    Mijn god, jij loopt op blote voeten over de dijken? Weblogland is echt een plek waar je van alles en iedereen treft. Ik val wel op geloof ik maar loop niet op blote voeten over de dijk, zou het niet durven, maar daarvoor zijn mijn voetjes ws ook een beetje te zacht 😉
    Succes, dijkloper, waarom eigenlijk? Waarom doe je zoiets?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑