tussendoortje

Vanmorgen was ik al weer om 6 uur, of eigenlijk iets eerder op mijn werk. Ik word vaak vrij vroeg wakker door mijn schouder, de laatste dagen ongeveer een half uur voor de wekker zou moeten gaan. Dan wil ik eigenlijk niet meer in slaap vallen omdat je dan zo vervelend wakker wordt van de wekker. Dan ga ik er dus maar uit, eet een kleinigheidje en dan ga ik maar naar mijn werk. Het past op zich mooi in mijn huidige streven om mijn werkdag in tweeën te knippen, maar een half uurtje later zou ook prima zijn.
Om tien uur had ik een vergadering die een uurtje duurde, en toen kon ik dan naar huis gaan. Thuisgekomen gauw mijn hardloopkleren aangetrokken, in deze tijd van het jaar altijd weer de lastige afweging wat aan te trekken. De temperatuur was wel lekker, maar de wind vrij fors, dus toch maar niet al te luchtig: lange tight, newline hemdje en een nike shirt met korte mouwen. Dat bleek een prima keuze.

Vaak weet ik als ik de deur uit ga nog niet eens precies wat ik zal gaan doen, ik beslis dan na een halve kilometer definitief wat het gaat worden. Soms ook kan ik door de gekozen route onderweg nog wat keuzes bijstellen. Toch maar daar rechtdoor om een paar kilometer extra te lopen, of juist ergens een stukje afsnijden omdat het wat tegenvalt.

Vandaag liep het lekker en ik besloot dan ook mijn 12 km route te nemen, en dat bleek een prima keuze. Op het 5 km punt had ik net geen 31 minuten gelopen, en dat viel me iets tegen, dus de volgende 4 km er wat meer aan getrokken, en dat ging in bijna 23 minuten. Daarna had ik het wel een beetje gehad en zakte in. Uiteindelijk 1h 12’23" gelopen, en dat is net iets meer dan 6 min/km, dus vooruit, we doen het er voor. Een snelheidsmonster zal ik wel nooit worden.

Daarna douchen en weer naar mijn werk om uit te rusten. 🙂

6 reacties

 1. Roeland Gerritsen

  Ha Peter,
  Al weer een tijdje geleden dat ik iets van me heb laten horen. In een ander forum plaatste iemand een link naar een artikel in het AD, dat misschien interessant is voor de Chat’n’Run-bezoekers in het BV-topic (dat ik ook met veel belangstelling volg). Zelf ga ik vanmiddag een lange BV wandeling maken van Hilversum naar Hollandsche Rading, over de Hoorneboegse heide. Het is gewoon een stuk van mijn werk-woon-traject (maar wel met een flinke omweg, zo’n 14 km.) dat ik dan wandelend i.p.v. per trein afleg. Het is mooi weer, ik heb er zin in!
  Sterkte met je schouder en de training enne… keep ‘em bare!
  Hartelijke groet, Roeland
  Hier is de link, samen met het commentaar van de plaatser (maar zijn naam laat ik maar weg):
  Vandaag las ik in het AD een artikel met de opvallende kop:
  blij op blote voeten.
  Het schijnt echter dat de schrijver niet precies weet wat blote voeten
  zijn, kijk zelf maar;
  http://www.ad.nl/loperswereld/2132846/Blij_op_blote_voeten.html

 2. Peter

  Hoi Roelof,
  Klinkt leuk, die wandeling. Zou ik misschien ook meer moeten doen. Het is leuk om te doen, en het is ook goed voor de gewenning van mijn voeten aan allerhande ondergronden.
  Ik had het berichtje over Wouter al gezien, ik heb er zelfs al op gereageerd (vanmorgen om 6:30!), maar kennelijk gaat de Yahoo-mail niet zo hard.
  Veel plezier vanmiddag!

 3. Roeland Gerritsen

  Ha Peter,
  Het is Roelánd, niet Roelóf, en misschien kunnen we een keer samen een (bos)wandeling maken? Genoeg gesprekstof, als we de muziek meetellen…

 4. Peter

  Sorry Roeland, dat wist ik wel, ik vergiste me. Een wandelafspraak lijkt me heel leuk, ik heb je een mailtje gestuurd.

 5. matthijs scaf

  Hoi Peter.
  Bedankt voor de hulp bij de aanmaak van de account
  Ik zou verslag doen van mijn eerste wedstrijd, maar mijn demon heeft weer toegeslagen, nu in de vorm van wat griep.
  (bij de zevenheuvelen was het een vallende waterkoker bij de halve van amsterdam een kuitblessure die ik op de trappen van Montmartre opgedaan had etc.)
  Extra zuur omdat hele grote stukken van de Louis Vinkloop over superglad asfalt gaan en ik als ik mijzelf eenmaal naar buiten geschopt heb in de regen altijd erg lekker loop, alsof ik een extra long heb.
  Nog zuurder omdat gisteren weer sterke zolen had,
  En omdat ik conditioneel weer aardig sterk begin te worden.
  Vorige week zondag 15.5 gelopen zonder noemenswaardige vermoeidheid
  daarna wat gespeeld,
  Donderdag een leuke testende intervaltraining gedaan waar ik een twee kilometer gelopen heb om te kijken wat er aeroob zou gebeuren bij kilometers van 4.30, ging goed dus leek 10 rond of binnen de 50 minuten haalbaar, Dan zou ik dus op mijn blote voetjes in een keer bij de wat snellere recreanten horen, wat een hoop meewarige blikken en opmerkingen uit zou sluiten.
  Last but not least een tegenwindse kilometer in 3.46 gelopen waardoor ik euforisch begon te dromen over de rest van dit seizoen. Blote voeten kunnen dus echt sneller dan mijn schoenen gaan!!!
  Vrijdag parcours verkennen.
  zaterdag lederen tong, slapte en rillingen,
  Zondag. Met lichte koorts en gezwollen klieren het internet afstruinen naar 10 kilometerloopjes.
  Zie echter de komende weken geen geschikte 10 kilometers in de buurt op weekeindes waarin ik kan. Overweeg de nescioloop, maar die is vijftien, maar wel een echte thuiswedstrijd, Ik wil echter eerst een “snelle” tien lopen voordat ik mij op het langere werk stort. Vijf zou misschien ook erg leuk zijn, maar schijnt niet voor volwassen amateurs weggelegd te zijn.
  Verder schrijf je over je duurloopjes dat je geen snelheidsmonster bent, maar een kilometer in zes is toch perfect? De joggers houd je een flink eind uit de buurt, een enkele topatleet gaat harder, maar vrijwel alle normale hardlopers zitten volgens mij ongeveer op die snelheid bij het duurlopen. Aangenomen dat je hier en daar wat in moet houden vanwege scherp terrein ga je dus op de lekkere stukken weer een stukje harder, maar da’s logisch, want je hebt ook geen schoenen aan.
  Groet,
  Matthijs.

 6. Peter

  Wat vervelend voor je Matthijs, vooral omdat het verder zo goed ging de laatste dagen. Je beurt komt vast nog dit jaar, het is wel goed om de eerste keer achter de rug te hebben. Is ook goed voor het zelfvertrouwen. Na veel aarzelen heb ik vanmorgen gelukkig wel getraind. Zie hiervoor de bijdrage van vandaag. Beterschap in elk geval!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑