Twee jaar

Op 10 of 11 september was het twee jaar geleden dat ik voor het eerst de stoute schoenen uit trok en voorzichtig een blokje ging hardlopen op mijn blote voeten. De week waarin dat plaatsvond was nou niet echt het schoolvoorbeeld van hoe leuk BV hardlopen wel is. Op zondag 7 september was ik wezen hardlopen. Daar bleek ik achteraf een zeer plekje op de bal van mijn linkervoet aan overgehouden te hebben. De pijn was vrij scherp als ik er op duwde, meestal een indicatie dat er iets in de voet zit. Na met mijn voet in een sodabadje gezeten te hebben wat zitten peuren met naald en pincet. Dat is meestal genoeg, maar ondanks dat ik er wel iets uit haalde bleef het gevoelig. Ik kon zelfs bijna niet lopen op die voet.
Op woensdag uiteindelijk naar de huisarts geweest. Die durfde nog wat dieper te peuren dan ik, en het feit dat het niet zijn eigen voet was hielp daar vast wel bij. Ook hij heeft niets gevonden. In de loop van de dagen daarna is het eigenlijk steeds beter gegaan, en nu voel ik eigenlijk niets meer. Terwijl dit wondje aan het genezen was liep ik afgelopen week nog weer in ‘iets’. Deze keer was het snel duidelijk dat het een stukje glas was, en dat heb ik er probleemloos uit kunnen halen. Nou vind ik het voorlopig wel weer even genoeg.
Het feit dat ik er lange tijd geen last van heb gehad en nu kort achter elkaar een paar keer kan toeval zijn. Het kan ook zijn dat de huidlaag op mijn voeten wat minder bescherming biedt momenteel omdat ik in de zomertijd beduidend minder gelopen heb.

Verrassend vind ik het dat er ineens aanwijzingen zijn dat er op meer plaatsen in het land wordt hardgelopen op blote voeten. Een van de meest recente daarvan is het bericht van Karl hier op mijn weblog dat hij ook van plan is de 7^^ op blote voeten te gaan doen. Dan zijn we al met zijn drieen. Erg leuk.
Ook op Chat’n’Run meldden zich de afgelopen tijd meer mensen die aangaven toch minstens een deel van de training blootsvoets uit te voeren. Daarnaast zijn er ook meer mensen die aangeven niet langer tevreden te zijn met de ‘high-tech’ hardloopschoen van tegenwoordig en liever op een schoen lopen die minder demping en ondersteuning biedt. Wat meer terug naar de basics zo lijkt het.

3 reacties

 1. Karl van Daal

  Hoi Peter,
  Helaas heb ik mijn inschrijving van de 7 ^^ loop moeten annuleren .Ik ben er (mijn voeten) niet op tijd klaar voor en aangezien ik niks wil forceren heb ik toch besloten niet mee te doen. Ik kom wel kijken,want mijn vrouw loopt wel mee(op schoenen).Ik zal dus ook zeker goed opletten of ik jouw of George zie lopen en zal me zeker even melden.Hoe gaat het met jouw voorbereiding?? Ik hoop goed! Ik ga me nu maar weer toeleggen op mijn streven om volgend jaar Maart de Venloop in Venlo te doen.Daar heb ik nu rustig de tijd voor en hoef ik ook niets te forceren.Verder gaat het lopen op blote voeten me goed af alleen 15K is nog teveel.Op dit moment kan ik +- 10K aan.Ik hoop je te zien in Groesbeek.
  Groetjes Karl

 2. Peter

  Hallo Karl, jammer, maar groot gelijk. Forceren is geen goed idee. Het lijkt me leuk je in Nijmegen te ontmoeten.
  Mijn voorbereiding gaat wel goed geloof ik. Mijn belangrijkste doel is uitlopen, snelheid maakt me niet veel uit. Vanmorgen 12,5 km gelopen, en dat ging heel behoorlijk.
  groeten,
  Peter

 3. Karl

  Hoi Peter,
  Goed om te horen dat het voorspoedig gaat, en je hebt gelijk uitlopen is het belangrijkste,dat op zich is al een hele prestatie.Ik hoop dat de voorbereiding goed blijft gaan.
  De groeten en de wind van achteren(dan is die 7^^ loop geen probleem voor jou),
  Karl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑