v/h Groenevalleienroute – dag 11

Gisteren na aankomst op de camping in Tournai uitgebreid in de zon kunnen zitten, ja op een gegeven moment zelfs de schaduw opgezocht. Gezellig contact gehad met buurman Raymond uit Zwolle. Hij was onderweg naar zijn vakantieadres in Zuid-Frankrijk, de rest van zijn familie zou over een paar weken ook komen. Dankzij hem was aan het einde van de dag mijn powerbank weer opgeladen.

Vanmorgen zoals gebruikelijk de boel weer ingepakt en begonnen aan de route die ik met Suzemarie vier jaar geleden ook deed, maar dan in zuidelijke richting. Wat we toen, behalve de heuvels, vooral tegen hadden was een straffe zuidwestenwind. Dit deed ons toen besluiten om na Tournai om te keren en de wind weer eens in de rug te voelen. Ik herkende zeker het landschap vanochtend, maar ook specifieke plekjes, onder andere de plaats waar we toen op het gras de lunch gebruikten. Het waaide toen alleen zo hard dat het beleg bijna van je brood verdween.

Toen ik vanmorgen dacht dat ik de heftigste heuvels wel gehad had kwamen er weer een paar. Toch kon ik ze allemaal goed hebben. Het werd wel steeds warmer en zonniger, en eigenlijk ook wel een beetje benauwd. Bijzonder om te merken hoe je na Lessines, bij de Dender (dan nog Dendre geheten) aangekomen ineens helemaal vlak rijdt.

De camping even na Geraardsbergen ligt zo’n beetje aan de route. Dus vlot gevonden. De mevrouw van de receptie stelde vast dat ik al in het systeem voorkwam, en klopte natuurlijk.

Zojuist heeft het een poosje flink gerommeld, maar gevallen is er niets. Heb is er wel van opgefrist dus vermoedelijk is er in de buurt wel wat gevallen.

Ik sta hier op de “kampeerweide” met nog twee fietsers. Een jongen van 23 die onderweg is naar Portugal! En een vrouw die een rondje door Frankrijk maakte en nu onderweg is naar haar huis in Kampen. Leuke gesprekjes mee gehad.

Morgen probeer ik op een camping boven Mechelen te komen, ook daar was ik al eerder en is me bijgebleven als een leuke plek om te bivakkeren.

1 reactie

  1. Tobias

    Leuk pap om je avonturen te lezen! Wat jammer van alle regen. Ik hoop dat je er ondanks toch van geniet. Ik ben benieuwd welke route je kiest. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑