Vakantie voorbij

Vandaag was dan echt mijn laatste vakantiedag. Vanwege de verjaardag van mijn oudste zoon (nu 21!) had ik er nog een dag extra aan geplakt, maar vanaf morgen ga ik weer naar mijn werk. Ik ben vanmorgen al een paar uurtjes langs geweest, dus ik weet al dat er de nodige zaken op me liggen te wachten. Ik hoef me niet te vervelen!
Ik heb de afgelopen vier weken, de duur van mijn vakantie, niet veel hardgelopen. In de eerste week, toen ik naar een volksdanskamp in Eerde (bij Ommen) was, heb ik het nog kunnen opbrengen om de eerste drie dagen ’s morgens een half uurtje te lopen, maar door het drukke programma, het late naar bed gaan, en ongetwijfeld ook het (matige) alkoholgebruik, kon ik dat daarna niet meer opbrengen.

In de tweede week van mijn vakantie ben ik alleen wezen kamperen op een mini-camping in de buurt van Vrouwenpolder (Walcheren). Ik heb er erg van genoten, ben vrijwel elke dag dat het goed weer was een uurtje op het strand geweest, heb op de enige grijze dag een fietstocht naar vrienden in Goes gemaakt (in totaal zo’n 70 km, vrij veel voor mijn doen, en zeker de terugweg met wind -natuurlijk- tegen viel me wel zwaar. Maar hardlopen heb ik die dagen niet gedaan. Hoefde ook niet van mezelf, maar ik heb natuurlijk wel de kans voorbij laten gaan om op blote voeten langs de zee te gaan hardlopen. De zondag die deze week afsloot, ik was weer thuis, heb ik wel gelopen. Mijn ‘gewone’ loopje van 8 km door Stadspolders.

In de derde week van mijn vakantie was ik thuis, heb wat geklust en gerommeld, en drie keer op pad geweest om hard te lopen. Bijzonder was dat ik voor het eerst sinds ik op blote voeten loop weer eens een ‘oude’ route door Dubbeldam heb gelopen. Deze had ik tot nu toe gemeden vanwege het ruige fietspad (met z.g. fakir-asfalt). Het ging heel behoorlijk, en het tekent de progressie. Ik ga hem de komende tijd zeker vaker doen om dit verder uit te bouwen.

Afgelopen week waren we aan het kamperen bij het Leekstermeer, onder de rook van Groningen, maar feitelijk gelegen in Drenthe. Het weer was niet erg denderend, maar we hebben het evengoed toch wel leuk gehad. We waren met het complete gezin, en dat is nu de jongens ook zelf op vakantie gaan al bijzonder genoeg. Wat stedenbezoek (Leeuwarden, Groningen), er is gezeild, ik heb veel gelezen (Ik heet Karmozijn, Orhan Pamuk), midgetgolf in de regen, met ondergelopen banen; maar hardlopen heb ik niet gedaan. Zaterdag waren we weer thuis, en afgelopen zondag ben ik dan toch nog aan het strand geweest om te gaan hardlopen. Half uur heen, half uur terug. Een kleine tien kilometer. Dat was echt genieten!

De komende periode wil ik zeker proberen om het aantal wekelijkse kilometers te gaan opbouwen. Nu weer genoeg gelanterfant en vrijblijvend ‘we zien wel’. Als ik de derde vakantieweek als basis beschouw, met bijna 24 kilometer, dan wil ik dat in stappen van 10-15% gaan opbouwen: 28, 31, 36, 42. Kwalitatief moet ik dat nog verder invullen, maar dit is het idee voor de komende vier weken. Het is misschien dan ook een leuk idee om weer eens een wedstrijd te lopen. De eerste barefoot. Dat zou dan op zaterdag 21 september de Albert Schweitzerloop hier in Dordt kunnen zijn, en wel de 10 km in het bijzonder. Ik zal me eens in het parcours gaan verdiepen.

1 reactie

  1. Bjorn Paree

    Hoera , er is weer een bericht op je weblog !! Vond het al zo rustig hier 😉 Succes met trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑