Rationeel gezien vind ik het onzin, maar toch heb ik altijd wel weer een ‘speciaal’ gevoel bij de start van een nieuw jaar. Echte voornemens heb ik dan misschien niet, maar omdat het altijd zo’n mooi moment van reflectie is heb ik toch altijd wel ook het gevoel dat er ‘ruimte voor verbetering’ is. Dat geldt natuurlijk ook wel voor 16 maart of 28 september, maar ik ontkom toch niet helemaal aan de magie van de eerste van de eerste.
Misschien moet ik het toch maar gewoon bekennen: ja ik heb goede voornemens. Maar ik ga ze hier niet noemen, want ik ben de enige die mezelf er aan mag houden. Ik heb geen trek in opmerkingen als ‘je zou toch dit of dat (niet meer) doen?’, het is al erg genoeg als goede voornemens niet lukken, en daar heb ik het commentaar van een ander niet bij nodig.
Ik ga in elk geval verder met blootsvoets hardlopen, maar dat is niet echt een goed voornemen te noemen. Ik vind het leuk om te doen, en ik ben erg benieuwd waar de grens ligt. Bron van inspiratie is ondermeer Rick Roeber die het afgelopen jaar 2725 miles blootsvoets heeft hardgelopen. Daar steek ik met mijn 190 km wel heel schamel tegen af. Zoveel als hij loopt zal het wel nooit worden, daar ben ik domweg niet ambitieus genoeg voor, maar er is zeker ruimte voor groei. Met de huidige weersomstandigheden loop ik niet veel meer dan een km of 20, maar dat moet ’s zomers toch zeker wel 30-40 km kunnen worden. Vooralsnog is het vinden van de juiste techniek en het aanpassen van mijn voeten aan de omstandigheden veel belangrijker dan het halen van een hoog kilometrage.
De weersomstandigheden blijven de komende 5 dagen in elk geval gunstig voor barefooters, wel vochtig weliswaar, maar temperaturen die behoorlijk hoog zijn. Voorlopig geen winterstop.