Voorzichtig!!!

Je kan dan wel zeggen dat je voorzichtig weer moet starten, maar het is wel moeilijk om je er aan te houden, zeker als de eerste stappen behoorlijk goed blijken te gaan.
Afgelopen week 4 keer hardgelopen. De eerste drie keer (dinsdag, donderdag en zaterdag) op de baan, met resp. 5, 6 en 5 km. Donderdag was een intervaltraining met weinig accent op de snelheid. Ondanks een lichte stijfheid in mijn voet verliep het allemaal heel behoorlijk.
Gisteren, zondag, vond ik het weer eens tijd worden voor een training op de weg. En daar ging het toch een beetje fout. De route ging naar Stadspolders, in totaal 8 km, en al veel vaker gelopen. Op het punt waar het eind mei fout ging liep ik nog prima, dus vervolgde ik mijn route zoals gepland. Op de terugweg, zo rond het 6 km punt begon ik mijn voet een beetje te voelen, en uiteindelijk is het peesje op mijn voet toch wat pijnlijk uit de strijd gekomen. Een wegtraining is sowieso zwaarder voor mijn voeten dan een baantraining, dus het is behoorlijk dom om dan ook nog meer te willen lopen dan ik tot nu toe (in de herstelperiode) gedaan had.

Afijn, ik kon vanmorgen vrij goed wandelen met mijn rechtervoet, dus ik hoop dat het met een sisser afloopt. Ik denk dat het verstandig is voorlopig een grens van een kilometer of 5-6 te hanteren. Pas als dat helemaal probleemloos lukt is uitbreiding aan de orde.

2 reacties

  1. Eric

    hallo peter,
    Die begrenzing lijkt me verstandig! Kun je trouwens niet gewoon even wandelen als je een lichte pijn voelt? Vaak is de veranderde beweging al heilzaam, of anders in elk geval de ont-spanning.

  2. Peter

    Ja, stom is dat he. Op de een of andere manier krijg ik het mentaal bijna niet voor elkaar om te gaan wandelen als de pijn nog niet heel erg is. Je hebt echter gelijk, en ik moet maar eens aan die rare afwijking gaan werken. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑