Voorzichtig aan

Afgelopen donderdag, ’s avonds na het eten gelopen. Rondje van 7km via Dubbeldam, liep lekker tot ik ongeveer een half uur onderweg was, en toen begon mijn knie weer op te spelen. Een minuutje of wat wandelen hielp wel, maar na een minuut of 5 begon het weer pijn te doenn.

Vanmorgen 10km gelopen, en elke 10′ een minuut wandelpauze gehouden. Dat ging in elk geval goed. Toen ik over de helft was begon ik mijn knie wel te voelen, maar ik heb geen pijn gehad. Dit lijkt me een veilige basis om mee verder te gaan. Mijn plannen om over twee weken in Barendrecht te gaan lopen en om naar de Derde Kerstdagloop te gaan moet ik nog maar even in beraad houden. Ik moet het niet net als op de Zevenheuvelenloop weer gaan forceren.

Vrijdag ben ik op pad geweest voor een nieuwe hartslagmeter, en uiteindelijk de RS200 van Polar gekocht, niet de SD variant waar de Footpod bij hoort om de afstand te kunnen meten. Dat vond ik te duur. Ik ben inmiddels wel gaan twijfelen of ik niet toch beter de S410 had kunnen nemen, omdat daar betere mogelijkheden in zitten om trainingsschema’s in te voeren. En bovendien is de interface naar de PC beter. Maar ja, wel een stuk duurder. Ik denk dat ik het maar zo laat. Als we een jaar of vijf verder zijn is de techniek ook weer verder en kun je vast tegen lagere prijzen HSM’s met ingebouwde GPS kopen, dat vind ik nu veel te duur. Ik heb nog even bedenktijd, officieel krijg ik de hartslagmeter morgenavond pas.

Voor ik het vergeet, de weegschaal was vanmorgen weer een stuk genadiger dan een week geleden: 74,5kg, dat lijkt er meer op, maar niet verslappen nu.

3 reacties

 1. Marlies

  Via de website van Ton kwam ik op die van jou terecht… hoe dingen gaan he? Anderhalve kilo in een week… meer dan je gepland had Peter! Mooi dat je toch weer met regelmaat aan het lopen bent.
  Vandaag was ook een mooie dag om te lopen!

 2. Ton

  Probeer onder de pijngrens/irritatiegrens te blijven zodat het in ieder geval niet erger wordt met die knie!

 3. Peter

  Zeker Ton, dat is ook precies mijn bedoeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑