Op de een of andere manier word ik nu al een aantal dagen ’s ochtends rond een uur of 5 wakker. Aangezien de wekker staat afgesteld op 5:25 doe ik dan ook geen pogingen meer in slaap te komen. Op zich past het mooi bij mijn blotevoeten-wandelingen die ik wil maken voor ik naar mijn werk ga, dus mij hoor je niet klagen. Het heeft wel gevolgen voor de avond, want tegen elven heb ik het eigenlijk wel gehad. Ik zou dan best nog wel even naar Pauw en Witteman willen kijken (bijvoorbeeld), maar ik kan het dan gewoon niet meer opbrengen. Ik kijk even naar de eerste paar minuten, probeer in te schatten hoe interessant de gasten zijn, en taai dan meestal af. Dus eigenlijk zou je kunnen zeggen dat mijn dag ongeveer een uur verschoven is. Misschien ben ik alvast aan het vooruitwerken naar het einde van de zomertijd. (Toch? Ik moet er even diep over nadenken. ’s Zomers willen we dat het later licht is, dus doen we net of het een uur later is. Dus 6 uur ’s morgens is eigenlijk 5 uur. Inderdaad, mijn redenatie klopt.)
Vanmorgen bedacht ik dat ik mijn ochtendwandeling net zo goed kon combineren met ‘woon-werkverkeer’. Ik bond mijn sandalen vast aan mijn rugzak, stak zeep en een handdoekje bij me en ging om half zes de deur uit. Dat is eigenlijk prettiger dan een rondje lopen, dat voelt altijd zo zinloos. Ruim een half uur later was ik op de zaak. Even voeten wassen, en klaar is kees.
Toch wel erg makkelijk dat ik er altijd in kan. Een volgende keer kan ik het rondje best nog wat langer maken, maar ik vond het lastig in te schatten hoe lang ik er over zou doen dus heb ik het deze keer beperkt gehouden. Vervelend van zo vroeg wandelen is dat de slagschaduwen van (bijvoorbeeld) de bomen soms zo diep zijn dat je bijna de stoep niet kan onderscheiden, en aangezien ik liever niet met mijn blote voeten in allerlei narigheid loop betekent dat extra geconcentreerd wandelen.

Gisteravond was ik met onze dochter naar een selectieactiviteit van de KNVB. Ze wil graag meespelen in het regioelftal en had dat al eens eerder zelf kenbaar gemaakt. Vorig seizoen had ze ook al eens aan een activiteit meegedaan, maar dat was voor een leeftijdscategorie waar ze eigenlijk al te oud voor was. Toen was al gezegd dat ze nog wel een uitnodiging zou krijgen voor een volgende activiteit, end dat is nu dus gebeurd. Vierentwintig meiden waarvan er uiteindelijk maar zestien overblijven. Ik ben benieuwd of ze er door is, er waren er een aantal bij die echt een stuk beter voetbalden, maar ze kon best aardig mee komen. Wel zei ik achteraf tegen haar dat het volgens mij beter was geweest als ze wat fanatieker had geprobeerd om aan de bal te komen c.q. te blijven. Nou ja, het is ook een temperamentskwestie denk ik. We zien het wel, de uitslag zou vrij snel komen.