Afgelopen week was een goede hardloopweek. Dinsdag en woensdag heb ik elk 7 wegkilometers gemaakt. Normaal zou ik die woensdagkilometers liever op donderdag gemaakt hebben, maar ik wist bij voorbaat al dat dat slecht uit zou komen. Nu liep ik op woensdagavond, bij het volksdansen, wel erg op mijn wenkbrauwen, vooral ook omdat ik de laatste tijd de gewoonte heb om lopend naar de volksdans, en ook weer terug natuurlijk, te gaan, en dat is dan toch weer 2 X 3 km extra.

Zaterdagmiddag ben ik op de baan wezen lopen. Het was wat regenachtig, maar niet koud. Ik deed na twee rondjes inlopen mijn fleecetrui in een plastic zak, en legde die onder de overkapping neer die wordt gevormd door de buitentrap van het gebouw van de atletiekverenigingen. Mijn schoenen stonden er naast. Vervolgens 15 X 200m interval gedaan, afgewisseld met 200m pauze (en een pauze is dan ongeveer 30m wandelen, 140m dribbelen en dan weer 30m wandelen). Tenslotte nog 1km rustig uitlopen. Teruglopen naar mijn spullen onder de trap…. WEG! Weg plastic zak, weg schoenen.
Nou kan ik me niet voorstellen dat iemand werkelijk geinteresseerd was in een oude trui en een paar oude hardloopschoenen, dus de theorie is vooralsnog dat iemand van een van de atletiekverenigingen het spul zag liggen, verder niemand zag (het was inmiddels donker, ik kan best over het hoofd gezien zijn) en het mee naar binnen heeft genomen.
Maar goed, je voelt je toch wel staan, je begint het langzaam kouder te krijgen, en die trui zou nu toch wel goed uitkomen. Gelukkig ben ik nog wel zo bijdehand dat ik in dit soort situaties de sleutel van mijn vervoermiddel bij me houd, dus ik kon in elk geval wel weer makkelijk thuiskomen.

Zondag tenslotte heb ik net als vorige week zondag 10km op de weg gelopen, en het ging al weer beter dan een week eerder. Ik vermijd het al te ruige asfalt dat je vooral op fietspaden veel ziet, maar ook dan kom je nog aardig wat variatie aan ondergrond tegen. Hoewel het hard waaide en soms regende vond ik het weer erg aangenaam om te lopen.

Het weer blijft sowieso nog steeds erg barefoot-friendly, maar ik houd er wel rekening mee dat ik binnenkort door nattigheid en kou gedwongen word iets aan mijn voeten te doen. Het zou jammer zijn als dat schoenen moeten zijn, dus ik ben me nog aan het beraden op alternatieven.