Ergens in de tachtiger jaren heb ik met vriend Adri het Pieterpad gelopen. In die tijd waren we nog jong, sterk en vitaal en liepen met volle bepakking de route, en kampeerden tussen de etappes. We hadden toen niet de tijd om de hele route achter elkaar te lopen, ik denk dat we er een jaar of drie, vier over gedaan hebben. Hoewel de route eigenlijk in Pieterburen begint (of eindigt natuurlijk) kozen wij ervoor om te starten in de stad Groningen, vanuit het vooroordeel dat dat stuk tussen Pieterburen en Groningen eigenlijk niet zo leuk zou zijn. Tegen de tijd dat we nog een paar dagtochten verwijderd waren van de Pietersberg hebben we ook dat eerste stuk nog gedaan, en we waren verrast te zien hoe mooi dat deel van het pad ook was.

Nu, een kleine veertig jaar later, zou ik het Pieterpad best nog weleens willen lopen. Ergens in 2020 begon dat plan te rijpen, maar soms raken plannen weer wat meer op de achtergrond. Volgens mij is 2024 een mooi jaar om er alsnog aan te beginnen.

Overigens heb ik wandelgewijs sinds het Pieterpad niet echt stilgezeten. Met Adri liep ik ook ooit de Heuvelrugroute, en met mijn oudste zoon het Pelgrimspad (Amsterdam – ‘s-Hertogenbosch). Verder vooral veel dagtochten in binnen- en buitenland.

Het is mijn voornemen om van de wandelingen wat vaker een verslag(je) te schrijven. Dagtochten komen alleen in mijn blog terug, meerdaagse tochten zoals LAW’s krijgen in de toekomst onder het kopje Wandelen een eigen pagina.