week 1 zondag (11,5 km; 6,0 C; droog)

Eindeloos getwijfel over het moment waarop ik deze training zou gaan lopen. Dat werd veroorzaakt door het feit dat ik met Martin en Yvonne (tot nu toe alleen bekend via Twitter) wat mensen zou gaan aanmoedigen in Egmond. We zouden om half elf bij Martin zijn, koffie drinken, en dan richting duinen afreizen. Ik zou daarna nog ergens kunnen gaan lopen, maar ik was bang dat het er dan mogelijk niet meer van zou komen. Dus ik besloot gisteravond de wekker bijna doordeweeks vroeg te zetten, en zo stond ik vanochtend even na half zes naast mijn bed, en liep ik een half uur later op straat. Op het programma stond 90′ rustig op D1 lopen. Ik vind het wel lastig om steeds in het goede tempo te blijven lopen, maar per saldo is dat best wel aardig gelukt. Omdat ik een vrij strak schema had qua ‘uitwasemen’, douchen, treinen halen etc besloot ik het na 80′ voor gezien te houden.
Zondagochtend zo vroeg lopen is best wel heel lekker, en ik ga dat zeker vaker doen, ook als het niet per se hoeft. Zeker als we straks weer in het jaargetijde komen dat tijdens de loopperiode de zon opkomt lijkt me dat extra genieten.
De eerste twee kilometer liep ik op de Sockwa’s, maar die heb ik daarna in mijn jaszakken gefrommeld en niet meer nodig gehad. Wederom geen last van mijn knie, dus het lijkt erop dat ik met de schrik vrijkom.

2 reacties

  1. martin

    Mooie planning Peter. En, aangenaam kennis te hebben gemaakt!

  2. jan

    Ik vind het getuigen van heel veel dicipline, zo vroeg op de zondagmorgen te gaan lopen!
    Jammer dat we elkaar totaal gemist hebben. Ik kon ook niet zoveel aandacht aan publiek geven. Was waar jij stond denk ik toch wel druk en je blijft toch gefocust op wat er voor je gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑