week 10 vrijdag (10,5 km; 9,7 C; ZW5; bewolkt)

Vrijdag, de dag waarvoor ik mijn Garmin altijd moet/wil programmeren. Meestal staan er intervalachtige activiteiten op het programma waarbij het prettig is niet zelf te moeten opletten of de tijd of afstand al verstreken is voor ik weer wat anders moet doen. Vandaag was de omschrijving 2 * (8′-6′-4′) p=2′. Oftewel de genoemde periodes in DL3 tempo afgewisseld met 2′ in DL2. En dan de hele serie twee keer. Inclusief in- en uitlopen kom je dan toch weer aan ruim tien km stevig doorlopen. Het ging eigenlijk best goed. Ik was bang dat ik de tweede serie wat zou inkakken, maar dat viel reuze mee.
Het weer was wat minder dan afgelopen dinsdag, maar dat is voor dit soort trainingen niet zo erg.

In het kader van de speciale aandacht die je als hardloper op blote voeten nou eenmaal regelamtig krijgt hadden we vandaag een racefietser die informeerde of ik voor een marathon in de Sahara aan het trainen was, een collega hardloper die vroeg of het niet koud was, zo op blote voeten, en een voorbijganger op de fiets die mij vertelde dat dit “heel gezond” was, “ja, echt waar hoor”, alsof ik daar nog van overtuigd moest worden.

2 reacties

  1. Tiny

    Dit zijn wel lekkere trainingen. Ik doe ze graag.

  2. jan

    Het leuke van lopen op blote voeten is, dat het bijzonder is. Anderen vullen de betekenis van bijzonder iets anders in dan jij en ik, maar dat mag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑