week 10 zondag (19,1 km; 13,4 C; zonnig)

Toen ik vanmorgen om 7 uur beneden kwam zag het weer er mooi uit, maar zoals dat in deze tijd van het jaar dan gaat: de temperatuur was betrekkelijk laag. Met 4 graden had het kwa blotevoetenlopen wel gekund, maar het zou zeker in het begin niet heel aangenaam geweest zijn. Ik besloot de 12-13 graden af te wachten die de weerprofeten in het vooruitzicht hadden gesteld.

Daar betaal je een prijs voor, want je bent niet de enige die er bij een van de eerste echte voorjaarsdagen van het seizoen op uit wil trekken. Ik kwam veel fietsers tegen, en de autowegen waar ik langs liep waren best druk.
De route die ik had uitgekozen ging over de brug naar Papendrecht, vandaar over de brug over de Noord richting Ambacht, en dan via Zwijndrecht en over de Zwijndrechtse brug weer terug. Het liep heerlijk tot en met de brug over de Noord. Daarna werd de weg stekeliger, en dat kostte me meer energie. Ik had mijn Sockwa schoentjes in mijn rugzakje bij me, maar daar was ik dan toch weer te eigenwijs voor. En niet alleen dat, ik wil uiteraard ook mijn voeten laten wennen aan het ruigere werk, en dan helpt het niet als je meteen je schoenen aantrekt als het een beetje tegen zit.
Ook vervelend was dat het stevig begon te schuren tussen mijn dijen, ondanks de vaseline die ik gesmeerd had. Voortaan maar wat van dat spul meenemen.
En hoewel het laatste stuk me zwaar viel, de voldoening was groot. Het is me wel duidelijk geworden dat voor het moment deze afstand wel genoeg is, dus als ik volgende week meedoe aan de Veluwetwitrun dan lijkt het me wijs om na 20 km uit te stappen. Temeer daar ik geen trailachtige omstandigheden gewend ben. Afstanden van dertig km en meer komen later dit jaar vanzelf wel aan bod.

3 reacties

 1. jan

  Hoi Peter,

  Ik zie dat je meedoet aan de Veluwetwitrun bij Inge. Zelf loop ik nogal te dubben, niet in het minst ook over die 30 km. Maar ik denk dat ik me toch maar ga opgeven, zie ik jou ook een IRL.

 2. martin

  Je bent goed op weg Peter. Zelfs wat langere lopen kruisen nu je pad!

 3. Tiny

  Ik zie je volgende week bij de #Veluwetwitrun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑