Heb eens een heel nieuw rondje gelopen vanaf mijn werk. Een rondje om IJsselmonde heen zou je kunnen zeggen, al weet ik niet precies waar de grenzen liggen. De afstand die ik van tevoren in gedachte had was eigenlijk wat langer, maar ja, toen ik terug was bij het startpunt had ik 7,5 km gelopen, en had ik niet zoveel zin om er nog een stukje aan te knopen. 't Is zo ook wel goed. Heb geprobeerd om de hartslag zoveel mogelijk onder de 140 bpm te houden, hetgeen resulteerde in erg rustig lopen, maar volgens mijn Garmin liep ik gemiddeld op 142 bpm, dus toch wel aardig gelukt.

De laatste halve kilometer was het asfalt behoorlijk ruig. Dat wist ik eigenlijk wel, maar was even vergeten hoe ruig. En ook vergeten dat ik nog in een opbouwfase zit na een lange tijd van weinig hardlopen. Maar ja, een halve kilometer is ook weer niet zo lang.

Opvallend: lopen langs een markt in het Rotterdamse IJsselmonde hoorde ik een draaiorgel "Aan de Amsterdamse grachten" spelen.