week 12 woensdag (8,8 km; 13,5 C; ZW2; zonnig)

Door het hardlopen over de Veluwe, een voor mijn voeten onbekende omgeving, had ik het idee dat dat ik gisteren nog wel een dagje rust kon gebruiken. In elk geval mijn voeten gaven dergelijke signalen af.
Maar vandaag was een prima dag om weer een stukje te gaan lopen in mijn lunchpauze.

Bovendien kon ik dan meteen mijn nieuwe SPIbelt testen. SPI staat voor Small Personal Items, dus het is een riem met opbergplaats voor kleine spulletjes. Als ik mijn woonwerkverkeer lopend doe, of ik doe op zondag wat langere duurlopen, vind ik het toch wel prettig om mijn telefoon bij me te hebben en soms wil ik ook een fototoestel bij me hebben. In de winter biedt mijn jack meestal voldoende ruimte voor de kleine dingetjes, maar in het warmere deel van het jaar loop ik jackloos, en verder biedt hardloopkleding niet veel opbergcapaciteit.

Toen ik vorige week op de site van Running Ronald een recensie van de SPI-belt zag dacht ik: dat is ‘m. In het weekend besteld op hun site (en met kortingscode RUNNINGRONALD ook nog met 10% korting, actie loop nog tot 10 april), en gisteren al ontvangen. Hij is leverbaar in verschillende variaties en kleuren. Ik heb gekozen voor waterafstotend en turquoise.

Als je wilt zien hoe je er van alles en nog wat in kan proppen verwijs ik je even naar het filmpje van Ronald, ik wil het hier vooral hebben over het draagcomfort. Dat was, kort samengevat: prima! Ik had er deze keer alleen een telefoon en een pasje inzitten. Ik heb het grootste deel van de tijd nauwelijks gemerkt dat ik hem om had. De volgende keer wil ik er ook nog mijn fototoestel bij doen. Dat het kan heb ik net al vastgesteld, maar daardoor wordt hij natuurlijk wel zwaarder, en het is de vraag of hij dan nog steeds ‘hobbelvrij’ is. Een paar sprongetjes op de plaats zojuist wekken de indruk van wel, maar de ultieme test is natuurlijk aanstaande zondag bij een lange duurloop. Om beschadiging te voorkomen is het wel handig om een van beide apparaten in een hoesje te doen.

En o ja, het lopen ging goed. Mijn voetzoelen waren nog licht gevoelig, maar ik kon er prima op lopen. Het was heerlijk weer, en voor het eerst dit jaar liep met alleen een short en een shirt zonder mouwen. Lang leve de lente!

En nogmaals o ja, mijn ontvelde teen (zie hieronder) is goed aan het genezen.

8 reacties

 1. Tiny

  Idd. handig om onderweg in ieder geval iets bij je te hebben.

 2. Yvonne

  Voorlopig mag ik geen langere afstanden lopen, dus is het voor mij niet direct nodig, maar ik denk toch dat ik hem, gebaseerd op jouw test, ga bestellen…. handig voor “later” Maar niet om het een of ander, turquoise is alleen de rits….

 3. jan

  Zag er inderdaad handig uit op filmpje van Ronald. Wat je ook nog kan doen is een fototoestel hoesje door de band rijgen, dan beschadigt het toestel niet en kun je zelfs onder het lopen je toestel pakken en foto’s maken of evt filmen.

 4. Marco van Wieringen

  Hoi Peter,
  Dank voor de tip! Lijkt me een handig tasje en heb ‘m besteld (paarse rits).

  Loop ze, Marco

 5. Ilona

  Hoi daar! 🙂
  Ik kwam toevallig op je blog terecht omdat ik op het punt sta om Sockwa’s te bestellen.. 🙂 Welk type/model heb jij precies gekocht? Dat kon ik zo snel niet terugvinden op je blog, vandaar.
  Groetjes!

  • Peter

   Hoi Ilona, ik heb de zwarte G2 besteld, maat 11. Mijn normale schoenmaat is 42.

 6. Max

  past er prima in hoor, een cameraatje! handig ding he?

  • Peter

   Reuze handig, ik gebruik hem echt altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑