week 13 zondag (15,9 km; 9,4 C; NW2; half bewolkt)

Toen ik vanmorgen om een uur of zeven opstond leek het me een prima idee om niet te lang te wachten met mijn hardlooprondje. Maar toen ik de temperatuur nader bestudeerde bleek het maar net boven nul te zijn. Kijk, en als je nou weet dat het niet veel warmer gaat worden, dan doe je het ermee. Maar de verwachting was een graad of 9, 10. Dan maar koffie drinken, en nog wat later gezellig samen ontbijten. Uiteindelijk ging ik om 11.15u op pad, een goede beslissing om te wachten.
Ik heb al jaren een korte tight die ik eigenlijk nooit draag. Ik houd niet zo van strak zittende kleding, en ik vind tights (kort of lang, maakt niet uit) er altijd nogal dom uitzien. Sorry voor alle tightdragers, het is mijn afwijking, niet die van jullie. Maar nou heb ik wel geregeld last van schurende dijen (als ik een short draag) , en daar helpt zo’n tight dan wel weer tegen. Dus ik heb mijzelf over de drempel heengetild en heb hem maar weer eens aangetrokken. Hij bleek minder strak dan ik mij meende te herinneren. Waarschijnlijk was ik nog wat dikker in de tijd dat ik hem kocht. Daardoor zat hij niet eens zo onaangenaam. En of het er dom uitzag, dat kon ik gelukkig zelf niet zien.

Terwijl ik mijn eerste kilometers maakte hoorde ik in de verte de herrie van de omroeper van de Dwars Door Dordt-loop, waar ik nu wederom niet aan ging meedoen. In plaats daarvan heb ik 1h45′ DL1 gelopen, en dat kwam op een afstand van 15,9 km uit. Ik liep lekker en goed, en was tevreden over mijn besluit. De eerste kilometers van april zijn al weer binnen.
Wel heb ik inmiddels via Twitter een afspraak gemaakt met @KeesThies dat we volgend jaar gaan meedoen aan de DDD. Je moet hem toch in elk geval een keer als (import-)Dordtenaar gelopen hebben.

Hoewel ik tijdens het lopen nergens last van had is mijn linker achillespees wat gevoelig en stijf. Dat wordt weer de beroemde ’trapoefening’ een tijdje doen, en hopelijk loopt het dan weer met een sisser af.

De komende week wordt nog een heel gepuzzel om het hardlopen om de overige zaken heen te plooien. Voor eerste Paasdag hebben we plannen gemaakt die een combinatie met een lange duurloop lastig, zo niet onmogelijk maken, en op Paaszaterdag ga ik met een vriend naar de Matthäus Passion in Naarden, en dat laat ook niet veel ruimte voor andere zaken. Daar staat tegenover dat ik op vrijdag vrij ben, dus misschien levert dat nog wat op. We zullen het zien.

1 reactie

  1. Jan

    Mijn kinderen hebben het ook over “zo’n ouwe vent in zo’n strakke hardloopbroek”maar acht laat me koud.

    ’t is een beetje ver voor je, maar je kunt vrijdagavond 20:30 mee met de FMTR in Castricum, stuur me maar een mailtje dan krijg je exacte info als je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑