week 15 dinsdag (17,5 km; 11,0 C; bewolkt, klein buitje)

Afgelopen zondag had ik gewoontegetrouw en volgens rooster een lange duurloop van twee uur moeten doen. Maar door een combinatie van treuzelen en andere verplichtingen lukte het niet meer. Vandaag zou dan volgens hetzelfde rooster een loopje van een uur uitgevoerd moeten worden, maar ik vond het toch wel zonde om die training van zondag helemaal niet te doen, dus ik besloot dat dan toch maar vandaag te doen.
Met veel bewolking, soms wat gemiezer, en een zon die soms, heel even, probeerde door de wolken te komen, was het eigenlijk geen onaangenaam loopweer. Ik liep best wel lekker, met zo nu een dan een pijntje of een dingetje dat dan ook weer vanzelf overging. Mijn lichaam moet duidelijk nog wennen aan die langere afstanden, want het kraken begon pas na het eerste uur. Toch heb ik er wel vertrouwen in dat dit met beleid verder op te voeren is. Afijn, daar hebben we Tiny dan voor.

Een geestig intermezzo was toen er onderweg een politieauto naast me kwam rijden en de agent door het open raam aan me vroeg of ik wellicht aangifte wilde doen. Dit was wel een grappige variatie op het verder nogal uitgemolken thema van de gestolen schoenen.

Morgen wordt er op mijn werk een hardloopwedstrijd georganiseerd, en ik was vast van plan om daaraan deel te nemen. Het gaat om 1, 2 of 3 keer een rondje van 3,1 km. Ik vraag me nu alleen  af of ik er wel verstandig aan doe daar aan mee te doen. Een zekere blessuregevoeligheid kan mijn lichaam niet ontzegd worden, en een wedstrijd direct na de 17,5 km van vandaag, ik weet het niet. Ik slaap er nog een nachtje over.

2 reacties

  1. Jan

    Toch wel een hilarisch moment met die politieauto, moest er smakelijk om lachen! Maar zouden ze werkelijk op zoek gegaan zijn naar een paar hemelsblauwe Asics Kayano 18?
    Ben je overigens je duurlopen op Leiden aan het richten. Bij mij is het niet zozeer de duur als wel of mijn tenen en voetzolen er klaar voor zullen zijn op 20/5 !

    • Peter

      Het uiteindelijke doel is natuurlijk Amsterdam, maar vooralsnog ben ik kilometers aan het sparen voor Leiden ja. Mijn voeten kunnen het wel aan, conditioneel is het ook geen probleem, ik ben meer bezorgd over kleine pijntjes die de potentie hebben groot te worden als je er niet goed voor zorgt. Zo ga ik straks maar weer eens op de trap staan om mijn achillespezen te rekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑