Op mijn werk was door een collega de Krommewegloop georganiseerd. De Krommeweg begint schuin aan de overkant van ons werk, en elke collega die mee wilde doen was welkom. Er was een rondje uitgezet van 3,1 km, en die kon je naar believen 1, 2 of 3 keer lopen.
In totaal hadden zich 11 mensen aangemeld (teleurstellend weinig wat mij betreft), te verdelen in 2 personen van het vrouwelijk geslacht en 9 mannen.
Om even na half vijf klonk het startfluitje, en weg waren we.
Het was duidelijk dat er een grote diversiteit aan lopers op pad was gegaan. Overduidelijke winnaar was Fred die volgens mij de tien km in zo’n krappe 3 kwartier kan lopen, de langzaamste deed ruim een uur over de 9,3.
Het was een leuk parcours (al houd ik niet zo van rondjes lopen) en goed voor een BV-er te doen. Ik werd niet eens laatste, en zelfs niet eens een na laatste. Over mijn 9,3 km deed ik 51′ 45", en als je bedenkt dat ik nog helemaal niets aan snelheidstraining gedaan heb tot nu toe dit jaar stemt dit tot tevredenheid.
Ik heb dom genoeg verzuimd de eerste doorkomst te klokken, maar het derde rondje ging in elk geval een minuut sneller dan de tijd van de eerste twee ronden gedeeld door twee. Dan had ik vermoedelijk ook wel eerder wat extra kunnen aanzetten, maar door gebrek aan wedstrijdervaring durfde ik dat niet zo.
Een leuke ervaring. Iedereen was het er over eens dat we volgend jaar de tweede editie moeten gaan doen, en als elke afdeling dan net zoveel deelnemers stuurt als de mijne (I&A, goed voor 4 man), dan komt het helemaal goed.

(Voor een juiste boekhouding heb ik de 1,2 km inlopen ook nog even opgenomen)