"Meneer, waarom zie ik u altijd (!) op blote voeten lopen?". Spreker was een jongen van een jaar of 14-15 die met zijn vrienden langs fietste. De vragensteller was serieus en echt geïnteresseerd. En of ik mijn voeten dan nooit ergens aan bezeerde. Toen ik vertelde dat dat soms wel gebeurde, maar toch eigenlijk heel weinig wenste hij me nog succes en fietste weer verder.

De temperatuur was behoorlijk gedaald sinds woensdag, maar dat was om te lopen beslist niet erg. De eerste paar honderd meter vond ik het zelfs wat fris, maar dat ging uiteraard vanzelf over. Ik begon droog maar na ongeveer een km begon het steeds harder te regenen. Het zette echter niet door, en ik heb zelfs nog een vaag zonnetje gezien.

Een wisselduurloop van 10 km is het geworden. Eens kijken of ik in het weekend nog een gaatje kan vinden om te lopen. Vandaag over een maand is de halve marathon in Leiden, dus ik moet zo langzamerhand de afstanden maar eens wat verder gaan uitbouwen.