week 16 zondag (7,3 km; 8,0 C; half bewolkt)

Met enige stijfheid van de linkerachillespees was ik opgestaan, maar na enige tijd was dat wel grotendeels verdwenen. Ik had de route van 7 km weer eens van stal gehaald die ik in mijn begintijd als hardloper vaak gebruikt had. Volgens een stramien van tien minuten hardlopen afgewisseld met een minuut wandelen ging het lopen prima. Voordeel van deze route is tevens dat er een wat ruiger stukje fietspad in zit waardoor technisch goed lopen veel meer wordt afgedwongen.

Het lopen ging prima, maar dat had ik ook wel verwacht. Belangrijker is de reactie later, en dan vooral de volgende ochtend.
Welnu, het voordeel van wat later het verslag schrijven is dat ik daar al wat over kan zeggen. Er was wel sprake van stijfheid, met name direct na het opstaan, maar van echte pijn was nauwelijks sprake. Voorlopig handhaaf ik deze manier van trainen.

En nu ik dan toch bezig ben. Wilma, mijn manueel therapeute, heeft vanochtend mijn bekken rechtgezet, en mijn enkel wat soepeler gemaakt. Tevens heb ik het advies gekregen om de trapoefening deze week driemaal daags 3X10 keer te doen, en volgende week 3X15 keer.
We zullen zien hoe het zich verder ontwikkelt.

Afgesproken dat ik over twee weken in het weekend een langere afstand zal lopen. De vrijdag voor dat weekend wordt mijn achillespees/onderbeen ingetapet als extra ontlasting, en de dinsdag daarna heb ik weer een afspraak met Wilma voor controle van bekken en enkel en een evaluatie van de voorafgaande weken.

3 reacties

 1. Jan

  Ik hoop dat je hier baat bij hebt. ALs alles goed gaat mag je dus de ONK in Tilburg lopen? Weet jij iets over de asfaltgesteldheid daar?

  • Peter

   De vraag is op CnR ook gesteld, en daar heb ik geantwoord dat Karl en/of Marc (Frunning) daar hopelijk wat over willen zeggen, want zij hebben hem vorig jaar blootsvoets gelopen.
   Een eventueel antwoord zal ik hier ook plaatsen.

 2. Tiny

  Goed zo met gepaste gedeisdheid je trainingen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑