week 17 dinsdag (10,0 km; 16,0 C; droog)

Gisteravond van Bertus  op mijn kop gekregen dat ik te weinig km maak. Hoewel ik niet het idee heb dat ik achter loop (het is tenslotte nog krap een half jaar tot Eindhoven) had ik zelf ook in het weekend al bedacht dat ik mijn weektotaal moest gaan opkrikken. Ik had daarbij vooral in gedachten vaker te gaan lopen, en niet zozeer langere afstanden, maar in elk geval een keer in de week een wat langere afstand lijkt me wel een goed idee.
Ik had in het weekend een schemaatje voor de komende week bedacht dat uitging van tenminste elke werkdag lopen, en ook nog minstens een van de weekenddagen. Liefst allebei natuurlijk.

Ook op deze tweede dag van de week heb ik me braaf aan het schema gehouden: 3km inlopen naar een soort polderweggetje, daar 5X(400+400) en dan weer 3 km terug. De weg is wat ruw daar, en mijn voeten hadden de 12 km van gisteren nog niet helemaal verwerkt, dus de extra 400-jes die ik halverwege bedacht had heb ik uiteindelijk niet gedaan. Dit soort trainingen zijn echter perfect voor de looptechniek!

Bij aankomst bij mijn werk nog uitgebreid staan praten met enkele collega’s die geinteresseerd waren in het hoe en waarom.

1 reactie

  1. H4D-Promoteam

    Mooie plannen – Heel veel succes !!
    Tip: Hardloop4daagse Apeldoorn met de pinksteren. Daarbij kan je kiezen voor 60km (4 etappes) of 100km (6 etappes) in 4 dagen. Weet zeker dat jij die 60km makkelijk aan kan !! In dat geval kan Bertus ook niet zeuren – je kunt hem daar zelfs uitdagen om ook te komen lopen.
    Een losse etappe bij de Hardloop4daagse is ook aan te raden. De zaterdag avond (14.7) en zondag avond (18.8) zijn hele mooie etappes waar je echt kan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑