week 17 vrijdag (8,1 km; 14,0 C; half bewolkt)

Zo denk je dat je een rustig stukje gaat hardlopen, zo loop je ineens achter een oudere dame in een scootmobiel aan te hollen. 🙂
Vanaf mijn werk volg ik vaak een fietspad een stukje, en steek dan vervolgens de drukke Verbindingsweg over om daarna het fietspad aan de andere kant van de weg verder te volgen. Aan de overkant van de Verbindingsweg stond deze keer een oudere dame in een scootmobiel te wachten die plotseling (voor haar) rechtsaf de drukke weg op ging. Gelukkig kwam er niet meteen iets aan, maar ik maakte de voorste automobilist met gebaren duidelijk dat er geremd moest worden, en holde vervolgens achter de scootmobiel aan.
Gelukkig was er na zo’n 150m een verkeerslicht, dat ook nog eens op rood stond.
(Pikant detail: als je bij dat verkeerslicht rechtsaf gaat is het nog maar een paar honderd meter en je zit op de A15!)

Ik vertelde de vrouw dat ze niet helemaal goed zat. Nou, dat idee had ze zelf eigenlijk ook wel. Ze vertelde dat ze naar de Dierensteinweg moest. Dat trof, want dat was de weg waar ze zou komen als ze bij het stoplicht rechtdoor zou gaan. Ik liet haar omkeren en gebaarde naar tegemoetkomend verkeer ruimte te maken en begeleide haar naar het fietspad aan de andere kant van de weg zodat ze op een veiliger manier op haar bestemming kon komen.

Toen begon ik alsnog aan mijn training. Het liet me niet echt los, ik vroeg me af in hoeverre dit ‘gewoon’ een vergissing was of dat ik eigenlijk de politie had moeten bellen. Lastige situaties.

Mijn training bestond uit 10 X 5 minuten in een rustig tempo hardlopen afgewisseld met 1 minuut wandelen. Tijdens de 5e serie voelde ik mijn achillespees even wat trekken, maar verder niks gevoeld. Na terugkeer was het licht gevoelig, nu even afwachten hoe het morgenochtend voelt.

4 reacties

 1. Martin

  Je blijft alert. Niet alleen naar je eigen signalen vanuit de benen. Maar dus ook wat anderen aan gaat. Een scootmobiel op de A15 lijkt me niet echt de bedoeling!

 2. Esther

  Hopelijk houdt die achillespees zich koest. Niks aan die blessures, het zou verboden moeten worden!

 3. Jan

  ’t is wat die scootmobielen. Mijn schoonvader heeft een week in het ziekenhuis en daarna een maand in een revaluatiecentrum gelegen, omdat hij een stoepje niet goed had ingeschat en over de kop vloog….

 4. Peter

  Het is wat met oudere mensen en verkeer.
  Maar gelukkig dat er dan een oplettende hardloper langskomt zetten.
  Zo ben ik ook eens gestopt om een oudere meneer terug naar huis te brengen die zijn
  Afvalcontainer ging halen maar de verkeerde kant op liep en ook nog over een drukke weg liep.
  En het verkeer maar langs razen

  Goed gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑