Er stond een frisse wind toen ik van huis ging, en ik was zeker in het begin wel blij met mijn jekkie. Maar ja, als je dan een poosje in de zon en uit de wind loopt is het ook wel weer warm. Dus al lopend de mouwen er maar eens uitgeritst, en daarna ging het geruime tijd prima.
Om het wat meer pit te geven heb ik na elke 15 minuten 3 minuten in een hoger tempo gelopen.

In de wijk Stadspolders bleek het kermis te zijn. Ik had daar niet veel hinder van, maar ik vond de geur van de oliebollenkraam best wel walgelijk. Of dat nou door het hardlopen kwam weet ik eigenlijk niet.

Toen ik weer bijna thuis was vond ik dat ik er best nog wel een stukje aan vast kon plakken, en zo ging ik na de spoortunnel niet rechtdoor, maar rechtsaf. Uiteindelijk in plaats van tien kilometer er nog 2,6 bij gelopen. Dat gaf net een beetje meer bevrediging.