Er was regen voorspeld voor vandaag, in de loop van de dag. En aangezien ik wel wilde lopen, maar niet in de regen, had ik me voorgenomen om vanochtend, als het niet al regende, en als het niet te koud was, naar mijn werk te gaan lopen. De eerste keer dit jaar.

Zoals gewoonlijk ging mijn wekker om vijf over vijf, en na enig uitstel (ik heb geen zin…) uit bed gestapt. Even door het raam naar buiten gluren: droog. Volgens teletekst was de temperatuur in Rotterdam 6 graden. Dat moest maar kunnen.
Korte broek, hemdje, shirt met korte mouwen en jack met aangeritste mouwen. Ik heb nog geen goede rug- of heuptas om mee te lopen, dus even wat improviseren. Drie pasjes mee (werk, OV en bank), wat geld, telefoon, huissleutel en fototoestel. Eerlijk verdeeld over de zakken van het jack, en lopen maar.
Het eerste obstakel is de Zwijndrechtse brug. Die heeft niet zo’n heel fijn wegdek, maar de witte streep tussen fiets- en voetpad biedt net voldoende soelaas. Hij zou wel iets breder mogen, die streep. 🙂
Verder loopt het eigenlijk wel goed, een afwisseling van ruw asfalt en gladde stoeptegels en alles wat er tussen zit. Omdat het nog vroeg in het seizoen is gaat na een kilometer of tien het ruwe asfalt wel een beetje zijn tol eisen. Op een gegeven moment werd ik door een scholier ingehaald die vroeg: loop dat nou lekker op blote voeten? "Natuurlijk, wat dacht je!". Soms mag je liegen.
Het voelt lekker om aan je werkdag te beginnen en je training dan al achter de rug te hebben. Mijn streven is er op gericht om in de nabije toekomt geregeld ’s middags naar huis te lopen (mijn fiets blijft dan op mijn werk) en dan de volgende ochtend weer terug.