En omdat ik wist dat het later op de dag behoorlijk warm zou worden, én omdat ik graag wilden gaan kijken bij het eerste (offcieuze) NK Barefoot 10K besloot ik vandaag vroeg op pad te gaan. Vroeg als in 'even na zeven uur'. Hardlopen op dit tijdstip op zondag blijft een traktatie. Zo heerlijk rustig is het nog. Je hoort alleen de vogels, je eigen voetstappen en soms de wind, en je komt bijna niemand tegen.

Het lopen ging best goed. Ik wilde graag een rondje van ruim 8 km lopen, maar eventueel eerder terugkeren als dat noodzakelijk bleek. Dat was helemaal niet nodig, en het was zelfs zo dat, zonder dat ik het er op toelegde, mijn gemiddelde snelheid de afgelopen week bijna vanzelf hoger is geworden. Vorige week zondag liep ik gemiddeld 6'45"/km en vandaag 6'24". Toegegeven, het zijn geen wereldtijden, maar het geeft wel aan dat de conditie weer aan het terugkomen is.

Ook positief is dat het scheurtje onder mijn voet inmiddels zoveel genezen is dat ik het tijdens het lopen niet meer voel.