week 18 zondag (11,7 km; 12,0 C; droog)

Vanmorgen (voor de zondag) vroeg opgestaan om op tijd te kunnen vertrekken naar de Mokum Twiskeloop in Landsmeer. Het zag er hier en daar wat miezerig uit onderweg, maar uiteindelijk viel het bij aankomst erg mee. Het was wel wat fris, maar dat zou bij het lopen waarschijnlijk alleen maar prettig zijn.
Kennis gemaakt met Matthijs, collega BV-loper, en ook Marco, die ik al eerder ontmoet had zou nog komen. Matthijs en ik werden aangesproken door iemand die een stukje zou schrijven voor een plaatselijk krantje en hij was erg geïnteresseerd in onze BV-activiteiten.
Na enig dubben had ik besloten mijn gele CnR-shirt met korten mouwen aan te trekken. Tot vlak voor de race hield ik mijn jack nog even aan. Na ongeveer 1,5 km warmlopen was het tijd om naar de startplaats te gaan.
Zonder een voor mij hoorbare aankondiging klonk daar ineens een schot, en weg waren we.
Het was even zoeken naar het goede ritme, en zeker omdat ik wat achterin was gestart ging de eerste kilometer in bijna 5’30", maar daarna een aantal kilometers rond de 5’05", en zelfs een paar onder de 5′. Daar ging mijn idee van een veredeld trainingsloopje. Er hing een PR in de lucht, en dat wilde ik me niet meer laten ontglippen. Het parcours was de eerste 7 km echt perfect voor een blotevoetenloper. Maar door een combinatie van een kletspraatje met een collegaloper in de zevende kilometer en bijna twee kilometer weg met meer rommel er op deed de snelheid toch wat zakken. Uiteindelijk ging ik na 51’10" over de streep (zelf geklokt). Dat was ruim een minuut sneller dan mijn oude PR!
Jammer genoeg staat op uitslagen.nl een tijd van 51’25". Dat wordt volgens mij veroorzaakt door het feit dat er (volgens mij) geen startmat was, en ik tamelijk achterin gestart was. Ik weet zelf natuurlijk wel beter, maar je wilt het dan ook officieel bevestigd zien. Afijn, de voldoening was groot.

Zo rond het 9 km punt.

1 reactie

  1. Matthijs

    Ja, ik had ook gedacht het rustig aan te doen, maar zag op het eerste fietspad ook een pr lonken, superlief wegdek, dus 3 1/2 minuut sneller dan de geinloop, ik ben dan ook van plan meer wedstrijdjes te gaan lopen, temeer daar ik kennelijk “goed” loop tijdens een wedstrijd, (geen last van het plekje vandaag) dat vandie startmat heb je inderdaad volgens mij gelijk in, anders zouden er bruto en netto tijden hebben gestaan denk ik. Wat dat betreft erg blij met mijn tijd xx.56, al er bijvoorbeeld xx.11 had gestaan dan had ik in werkelijkheid binnen de xx gelopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑