week 2 vrijdag (11,2 km; 6,6 C; bui)

Op een gegeven moment lijken de buien voorbij, je ziet ze niet meer, en ook buienradar geeft hoop. Op pad dan maar voor de lunchpauzerun. Op het programma stond een uur D2 (6’24″/km) onderbroken achtmaal drie minuten D3 (5’44″/km). Toen ik net aan mijn tweede D3-blokje begon barstte de bui die ik al even vreesde toch los. Een koud mengsel van regen en hagelachtige sneeuw (of sneeuwachtige hagel, daar wil ik afwezen) viel me aan. Het fietspad dat ik aan het volgen was heeft een aantal viaducten waar ik zou kunnen schuilen, maar de dichtstbijzijnde was zover weg dat het me van weinig nut was.
Koude voeten (ik had na 1 km de Sockwa’s weer uit gedaan en in mijn jaszakken gepropt) en koude handen waren het resultaat. Maar al snel na de bui brak ook de zon weer door, en uiteindelijk waren handen en voeten weer aangenaam van temperatuur. Alleen mijn rechtervoet blijft altijd wat achter, maar deze keer niet zoveel dat het opwarmen pijnlijk was. Al met al heb ik erg lekker gelopen.

4 reacties

 1. Jan

  Heb je al een geprobeerd vaseline op je voeten te smeren, volgens mij helpt dat wel tegen de kou.

  • Peter

   Nee, nooit gedaan. En jij. 🙂

 2. Tiny

  Goed werk!

  • Peter

   Ik had mijn Garmin deze keer goed geprogrammeerd en dat hielp goed om de juiste tempo’s aan te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑