week 2 zondag (14,4 km; 1,5 C; droog)

Sinds afgelopen week zit er een kloof onder mijn linkervoet. Nou heb ik dat wel vaker bij de hiel, en dan heb je er bij het hardlopen in elk geval geen last van. Deze zit echter links op (in?) de bal van mijn voet, en ik had er gisteren bij het lopen knap veel last van. Ik heb een potje klovencrème, en dat spul werkt meestal prima binnen een paar dagen, maar ik was er niet gerust op dat het op tijd geheeld zou zijn voor mijn duurloop van vanochtend. De vraag was dan vervolgens of het met de Sockwa’s aan wel zou lukken.
Bij het opstaan was het meteen al duidelijk dat blootsvoets lopen niet zou gaan. Even een kort stukje door de huiskamer dribbelen met de Sockwa sloffen aan, hm, zou misschien wel kunnen. We proberen het gewoon.

Nou, dat ging prima, ik voelde het plekje wel tijdens het lopen, maar pijnlijk werd het niet. Iets anders was dat ik wat vage klachten had aan mijn rechterkant. De nog steeds niet helemaal genezen verzwikking van mijn rechterenkel van maanden geleden heeft (denk ik) soms wat rare gevolgpijntjes. Deze keer aan de rechterkant van mijn scheenbeen, wat moe, stijf gevoel in mijn enkel, soms een beetje bij mijn heup. Raar, maar het werd niet erger, dus ik heb me er maar niet door laten weerhouden. De 95′ langzame duurloop die op het programma stond heb ik helemaal afgewerkt, inclusief de drie steigerungen op het eind.

Het was een heerlijke ochtend om te lopen. Zo goed als windstil, en lekker zondags stil. Ik was om even voor acht uur buiten, en toen was het nog vrij donker, en zo geleidelijk aan zie je de dag tot leven komen. Veel ganzen in V-formatie zien vliegen, in allerlei richtingen, maar toch vooral noordwaarts zo leek het. Echt heel koud zal het dan toch niet gaan worden.

Opmerkelijk (voor mij tenminste) was dat ik bij het naderen van een boerderij steeds nadrukkelijker een gans herrie hoorde maken. Ik zag eerst niet waar hij/zij zat, en ineens vloog er een nijlgans uit een boom weg. Ik wist helemaal niet dat ganzen in bomen konden zitten, maar ik heb net wat zitten speuren op internet, en het blijkt helemaal niet zo opmerkelijk. Kijk hier maar eens. En zo werd het ook nog een leerzame ochtend.

2 reacties

  1. Jaco

    Niks mooier dan een heerlijk loopje op een zonnige Zondagochtend.Veel plezier en succes verder.

  2. Yvonne

    Zo, ik ben eindelijk helemaal “bij” met lezen….Gelukkig ging het lopen met je “kloofje” wel goed :-)) Ik had vanmiddag met het uittrekken van mijn schoenen (na het werk) toch een beetje gevoelige voeten van gisteren, maar heerlijk over het strand gelopen!! En die gevoeligheid gaat wel weer over…
    groetjes
    Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑